Jeseniški hokejisti so imeli na zadnjih tekmah precej težav z učinkovitostjo, kar je bilo še posebej opazno na prejšnji domači tekmi z Lustenauom, ko kljub kar 49 strelom proti vratom tekmecev niso zmagali. Danes so to vendarle popravili, proti eni najslabših ekip v ligi, predzadnjemu Milanu, so se domači napadalci dodobra razigrali in na koncu dosegli sedem golov.

Jeseničani so, resda v nekoliko pomlajeni zasedbi, podobno učinkovito sicer zaigrali že dan prej, ko so na prvi četrtfinalni tekmi domačega prvenstva premagali Mariborčane s 13:0.

Za Jeseničane, ki so trdno na devetem mestu lige, zadnje tekme rednega dela regionalnega tekmovanja nimajo več kakšnega posebnega pomena, saj je že nekaj časa jasno, da ne morejo priti neposredno v končnico, ampak se bodo zanjo borili v kvalifikacijah moštev med mestoma 5 in 12.

Danes je bilo hitro jasno, da se bo večer v Podmežakli za Milančane slabo končal. Domači so se po zadržanem začetku prebudili v drugi polovici prve tretjine, v polno sta zadela dvakrat Blaž Tomaževič in Mathieu Gagnon. Miha Brus je potem nadaljeval strelske vaje domačih v drugi tretjini z dvema zadetkoma, do konca tekme sta zadela še Luka Bašič in Tadej Čimžar.

To je bila zadnja tekma Jeseničanov pred domačimi gledalci v rednem delu, do konca tega jih čakajo še tri gostovanja, prvo 2. marca pri zadnji Fassi.