Ljubljanska ekipa je po porazih romunski Bukarešti, madžarskemu Ferencvarosu in dvakrat proti Vipersu praktično že zapravila možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj. Tokrat so izbranke Uroša Bregarja večji del tekme domačinkam nudile dober odpor, a končnica tekme je pripadla gostiteljicam.

Ljubljančanke so bile v prvem polčasu povsem enakovredne gostiteljicam. V uvodu so povedle z 2:0, a so jih tekmice hitro ujele. Nato sta bili ekipi bolj ali manj ves čas skupaj, izjema je bil Krimov mrk med 15. in 20. minuto, ko so Norvežanke povedle s 13:8.

Končnica pa je bila nato bolj v znamenju Krima, ki je s po dvema goloma Tjaše Stanko in Sare Ristovske ter po enim Nine Zulić in Olge Perederij zaostanek izničil.

Tudi v uvodu drugega dela sta bili ekipi bolj ali manj poravnani, Norvežanke so sicer nekajkrat povedle za dva zadetka. V 46. minuti pa je Marta Tomac ekipo iz Kristiansanda popeljala do vodstva z 22:19, malce zatem pa je Ella Reistad zadela za 23:19.

Tako zalogo so gostiteljice nesle tudi v zadnjih deset minut, ko je igra Krima razpadla. V 53. minuti je Kristiansand po nekaj zapravljenih napadih gostij prišel znova do petih golov naskoka, ko je spet zadela Reistadova. Ko je Jeanett Kristiansen v 54. minuti zadela za 26:20, je bil zmagovalec odločen.

Pri Norvežankah, ki so največ vodile za osem golov (28:20, 29:21), je bila najučinkovitejša Reistadova s sedmimi goli, pri gostjah pa je Stankova dosegla še zadetek več.