Mumija na kavču

Le dva dni pred tem, ko so v zamrzovalni skrinji v družinski hiši v hrvaškem Medžimurju odkrili truplo 23-letnega, dolgo let pogrešanega dekleta, so italijanski policisti naleteli na še grozljivejši prizor. Zleknjeno na trosedu v stanovanju 63-letnika so namreč našli mumificirano truplo njegove 96-letne mame Albe. Res je – film Psiho v resničnosti (minus umor, saj je gospa domnevno umrla naravne smrti). Gospa je najverjetneje preminila že avgusta, zanjo pa je zaskrbelo zdravnika, ki je nekaj časa ni videl v ordinaciji. Zato je poklical policijo. Mrliški oglednik je povedal, da se trupla od smrti gospe ni nihče dotikal, njen sin pa je policiji povedal, da je mama umrla medtem, ko jo je hranil z jogurtom. Obdukcija je pokazala na naravno smrt. Njeno smrt je oblastem zatajil zato, da je še naprej prejemal njeno pokojnino. Čez komot ga ni!

Zapornik z obešalnikom rešil deklico

»Hvala bogu za kriminalce na svetu. Vse vas spoštujem,« je izjava, kakršnih ne v ZDA ne drugod po svetu nismo najbolj vajeni. A je treba razumeti kontekst: oče je namreč v bližini Tampe na Floridi po nesreči v avto zaklenil avtomobilske ključe in enoletno hčer. Na srečo je v bližini pet zapornikov opravljalo delo na cesti in skupaj s šerifovimi pomočniki so malčici priskočili na pomoč. Vznemirjenega očeta so pomirili, najbolj spreten med njimi pa je z žičnatim obešalnikom vlomil v avto. Po napetih petih minutah so deklico iz pločevinastega »zapora« spravili na svobodo, kaznjenci pa so se – z zahvalo in 15 minutami slave, saj je mama posnetek reševalne akcije objavila na spletu – vrnili »domov«.

Z avtom v izložbo po seks igračke

Policisti iz kraja Tulsa v Oklahomi iščejo moškega, ki je z avtom zapeljal v izložbo trgovine za odrasle, nato pa v diru iz nje odnesel za več kot 300 evrov spodnjega perila in igračk za seks. Gospod je očitno res nujno potreboval nakradene reči, saj je vrata razbil sredi noči, ko je bila trgovina zaprta. Glede na to, da je vedel, kje točno v trgovini stoji kateri od predmetov, policisti menijo, da je bil verjetno njen redni obiskovalec.

Gasilci z drevesa reševali pumo

Medtem ko se naši gasilci bojujejo s sršeni, lovijo pobegle bike in krave, se ukvarjajo s konji in njihovimi pijanimi jezdeci, vsake toliko pa z drevesa rešijo še kakšno mačko, je njihove ameriške kolege pred dnevi v Kaliforniji iz krošnje kakih 15 metrov nad tlemi pozdravila puma. Veliko mačko so uspavali s pomirjevali, nato pa so jo gasilci po lestvi spravili na varno in spustili nazaj v divjino. Napadi gorskih levov so po navedbah strokovnjakov redki (v zadnjih stotih letih so v Severni Ameriki obravnavali manj kot 20 napadov na človeka), se je pa pred kakšnim mesecem pripetil v Koloradu. Puma je napadla tekača, ta pa jo je zadavil z golimi rokami.

Truplo v napačni krsti

Pogrebi so med najbolj stresnimi trenutki v našem življenju. Žalujoči so pripravljeni na solze, tesnobo in otožnost, malo manj pa na šok, kakršnega je na pokopališču doživela družina iz hrvaškega Zagorja. Ženska je namreč tik pred pogrebom odprla krsto, v njej pa namesto mame našla truplo neznane gospe. »Več kot tri ure smo čakali, da so ju zamenjali, saj pogreba nista bila na istem pokopališču. Mama je bila oblečena v veliko premajhna oblačila, v bolnišnici ji niso vstavili niti zob, čeprav sem priložila protezo,« je za hrvaški portal Podravski.hr potožila hči pokojne. Pogreba so opravili še isti dan, a z nekajurno zamudo. »Pogrebnik je prišel po truplo pokojne Ivanke. V hladilniku je bilo samo eno truplo in ni bilo njeno, drugje pa tudi ni bilo nobenega drugega. Rekel je, da bo vzel kar njo, a sem mislil, da se šali,« je za portal pojasnil zaposleni v mrtvašnici. Bolnišnica mora zaradi napake Ivankini hčeri za prestane duševne bolečine ter sodne stroške izplačati 2200 evrov.