Ne kregajte se sredi avtoceste

Policisti so vajeni vsega hudega in redko jih še kaj preseneti. V sredo popoldne so gorenjski prometni policisti odhiteli na viadukt Peračica, saj so dobili informacijo o pešcu na vozišču, ki bi lahko poskušal storiti samomor. Na srečo se je izkazalo, da je šlo za veliko manj resno (a vendarle nevarno!) zadevo – moški se je namreč v avtomobilu sprl s partnerico, ki je na viaduktu avtoceste ustavila avto, možak pa je izstopil iz njega in se pomaknil za ograjo. Kot je za razbrati iz policijskega poročila, je ženska prizorišče nato zapustila, partnerja pa pustila samega na cesti (verjetno, da se malce ohladi). Moškega so z avtoceste odpeljali policisti, ponj je prišla partnerica, policisti pa so oba opozorili na neprimerno obnašanje. »Policisti vsem želimo čim manj prepirov,« so možje v modrem zapisali v izjavi za javnost. »A če se že skregate, iz vozila ne izstopajte na avtocesti, temveč uporabite počivališče ali pa se izključite iz avtoceste, ustavite in šele potem rešujte težave,« svetujejo. Mi pa zgolj dodajamo: Ne se kregati. Radi se imejte.

Roparji z bagrom

Na jugu Italije se je v sredo zjutraj odvil spektakularen rop oklepnega vozila, iz katerega so nepridipravi ukradli dva milijona evrov gotovine. Bilo je kot iz kakšnega hollywoodskega filma. Sredi avtoceste sta bagra oklepniku onemogočila vožnjo. Oklepnik je ustavil pred njima, naenkrat so ga obkolili z avtomatskimi puškami oboroženi zamaskirani moški. Z rokama bagra so raztrgali vozilo in iz njegovega drobovja odnesli gotovino. Po opravljenem delu so delovni vozili zažgali ter tako zabrisali sledi in pobegnili. Policija jih še ni prijela. Trije varnostniki, ki so varovali milijona, so ostali nepoškodovani, a pretreseni. »Ko sem videl, kaj počnejo z bagroma, sem se skoraj onesvestil,« je eden od njih komentiral spektakularen in izjemno dobro načrtovan rop. Cmok v grlu pa pusti tudi podatek, čigav denar so tatovi ukradli. V modrem oklepnem vozilu so iz kraja Bari v Matero namreč prevažali pokojnine, ki bi jih nato prek pošte raznosili upokojencem.

Ubijal »kači«, ženi zlomil nogi

Avstralka je zaradi drzne modne odločitve pristala v bolnišnici. Soproga je želela presenetiti s seksi hlačnimi nogavicami, a je očitno naredila korak predaleč. Moža ji je sicer uspelo šokirati, a je to imelo zelo boleče posledice zanjo. Oblekla je hlačne nogavice s kačjim vzorcem, legla na posteljo in čakala na moža. Ta je ob prihodu domov mislil, da se na postelji zvijata pravi kači, pograbil je kij in se z vso močjo spravil nanju. Preden je ugotovil, da gre za ponesrečeno modno odločitev, je ženi zadal že več zlomov. »Resno opozorilo! Bodite previdne pri izbiri hlačnih nogavic, tudi če delujejo zelo moderno,« so po neljubem dogodku pred dnevi opozarjali Avstralke.

Z avtomobilom po pristajalni stezi letališča

(Rahlo) paniko je pred tednom dni na letališču v Hannovru povzročil moški, ki je z avtom s poljskimi registrskimi tablicami prebil varnostno ograjo, nato pa zapeljal na pristajalno stezo letališča. Zakaj je to storil in kaj je skušal početi tam, policija še ni razvozlala, je pa moškega aretirala. Zaradi njegove avanture so na letališču za nekaj časa ustavili promet in nekaj letov preusmerili, nič pa ni kazalo na to, da bi šlo za teroristično dejanje.

Dvoboj s pajkom priklical policijo

»Umri! Umri! Zakaj že ne umreš?!« so se iz hiše v avstralskem Perthu vili kriki v spremljavi otroškega joka. Mimoidočega je zmrazilo po vsem telesu, predstavljal si je najhujše, zato je o svojih strahovih nemudoma obvestil policijo. Patrulja je pridrvela na prizorišče in ugotovila, da imajo opraviti z zverjo – a ne tisto na dveh nogah, temveč na osmih. Ugotovili so, da je na ves glas kričal moški, ki se na smrt boji pajkov. Ko se je moral boriti z enim od njih, je postal izjemno razdražen, saj žival ni in ni hotela umreti. »V incidentu ni bil nihče poškodovan (razen pajka),« so se kasneje pošalili policisti. Njihovi kolegi iz Sydneyja so se s podobnim primerom soočili pred leti, ko so v stanovanju našli paničnega moškega, ki je v pajka metal kose pohištva.