Še dobro, da imamo Emo. Prireditev, na kateri se izbira popevko, ki Slovenijo zastopa na tekmovanju za pesem Evrovizije. Ker se na prireditvi, ob njej in po njej vedno zgodi kaj zanimivega. Tudi šokantnega. Sicer bi se morali vsi ukvarjati samo z vremenom, ki je nenavadno židane volje za ta zimski čas, ter gledati in brati intervjuje z Mariem Galuničem, ki se vrača na televizijske ekrane na nacionalki, in kandidati, ki bodo plesali v resničnostnem šovu na največji konkurenčni televiziji. No, od prihodnjega meseca bomo lahko znova redno spremljali Slavka Bobovnika, ki po štiridesetih letih delovanja na nacionalni televiziji ni dolgo časa zdržal v pokoju. Bobovnik, ki je v svoji karieri soustvarjal okoli tri tisoč osrednjih informativnih oddaj, bo 4. marca na Planet TV premierno vodil televizijski kviz Milijonar.

Lea Sirk je uničila državo, Roman Končar se je pritožil

Ema je sinonim za škandal. In če ga ni, si ga je treba izmisliti. Letos ga je zakuhala lanska zmagovalka Lea Sirk, ki je bila letos v vlogi žirantke in nikakor ni mogla verjeti, da sta zmagala Zala Kralj in Gašper Šantl. Svoje presenečenje nad rezultatom je zaupala na uho svoji favoritki, v finalu poraženi Sari Briški Cirman - Raiven, sicer šepetajoče, a vendar dovolj na glas, da jo je slišala vsa Slovenija. Predvsem je izstopala beseda »faking«, ki jo je sicer že pred mnogimi leti na televizijske ekrane vpeljal znameniti britanski kuharski mojster Gordon Ramsay. Besedo je kasneje Sirkova pred kamero v zaodrju ponovila še enkrat in jo celo nadgradila s prav tako uvoženo frazo iz tujine »ko jih jebe« ter na tak način poskrbela, da Ema ni utonila v pozabo že naslednji dan, kot bi sicer. Nato se je na družbenih omrežjih opravičevala za svoje izrečene grde besede in pred javnostjo priznala, da to ne sodi na televizijo. A ni zadovoljila vseh. Dramski in televizijski umetnik Roman Končar je spisal javno pismo in ga naslovil na RTV Slovenija, v njem pa potožil, da je imela z izrečenim »ko jih jebe« nesporno v mislih TV-avditorij, ki plačuje RTV-prispevek, kot so sestavek povzeli na portalu 24 ur. Lea Sirk se je dva dni kasneje v večernih poročilih 24 ur na Pop TV še enkrat pokesala za vse nevšečnosti, ki jih je povzročila TV-avditoriju, in obelodanila, da ji prek družbenih omrežij zaradi Eme grozijo. »Ne upam niti odpreti profilov na družbenih omrežjih. Berem grožnje, kdo sem, česa si ne zaslužim, da sem uničila državo, če me srečajo, da ne vem, kaj mi bodo naredili…« je jela razlagati Sirkova.

Zanimivo, da v literaturi, ki lajša tegobe čakanja pri frizerju ali v kakšni ordinaciji, drugih pikantnih podrobnosti iz zakulisja izbora pesmi za Evrovizijo ni bilo mogoče zaslediti. Najbolj sočno zgodbo glede Eme so izbrskali pri reviji Suzy. Na TV Slovenija so pevki Senidi Hajdarpašić, ki na odrih nastopa z imenom Senidah, bolj poznana je sicer kot pevka skupine Muff, menda ponudili, da pripravi skladbo, ki jo bodo poslali v Izrael, in to brez izbora. A kot pravi prigoda, Senidah ni uspelo upesniti zmagovalnega hita, ker je prepolno zasedena z nastopi po vsej Evropi. Tako smo na žalost, kot so zapisali v Suzy, ostali brez izjemne priložnosti za vrhunsko uvrstitev na tem prestižnem tekmovanju in bomo trepetali, da sploh pridemo v finale. Senidah je namreč postala redna gostja številnih klubov balkanske diaspore v Nemčiji, Avstriji, Švici in drugod ter bi na tak način, kot so izračunali, dobila veliko glasov iz Srbije, Črne gore in Makedonije, ima pa tudi največ sledilcev na instagramu, 118.000. Povrhu bi privarčevali denar, ki je namenjen za Emo, in ga raje vložili za dodelan nastop virtuozne umetnice na odru.

Igor Šoltes je postal kuhar, Draško Veselinovič je poznavalec Beatlov

Preden bosta v začetku maja v Tel Avivu na oder stopila Zala in Gašper, bo vsekakor še zabavno. Maja bo še en velik praznik za vse Evropejce. Predvsem tiste, ki jih združujejo rumene zvezde. Šestindvajsetega maja bodo namreč evropske volitve in izbrali bomo nove predstavnike ljudstva, ki bodo naše interese zastopali v mogočni evropski skupnosti. Eden izmed kandidatov je Igor Šoltes, ki sicer že žuli klopi v Strasbourgu in Bruslju ter je v sklopu kampanje začel kuhati in promovirati zdravo prehrano in pridelke, ki rastejo in uspevajo na slovenski zemlji. Šoltes je na ljubljanski tržnici izzval znane Slovence, da se pomerijo v pripravi enolončnice. Kuhal je tudi v Kopru, kamor je prišel, kot so zapisali na lokalnem portalu Regional Obala, po tem, ko ga je »v rit« poslala kolegica iz evropskega parlamenta Alessandra Mussolini. Šoltes je namreč zahteval odstop predsednika evropskega parlamenta Antonia Tajanija, ker je ta retorično lomastil po Trstu, Istri in Dalmaciji. Logična vojna med potomcema Edvarda Kardelja in Benita Mussolinija. Sicer pa je Šoltesu po poročanju Lady v Ljubljani uspelo skuhati ljubljanski čušpajz, a izmed vseh znanih Slovencev sta izziv sprejeli le Alenka Godec in Danica Lovenjak, ki sicer slovita po tem, da le redko kateri dogodek, ki se zgodi v Sloveniji, mine brez njune navzočnosti.

Še en Slovenec na začasnem delu v Bruslju je dočakal svojih pet minut slave v revijalnem tisku, ki sledi vsakdanjim aktivnostim slavnih Slovencev. Strokovnjak za finance in bankir Draško Veselinovič, ki je sicer napisal že šest knjig, a je izdal še eno. In to pri ameriškem Amazonu, z naslovom »Need money? Buy some!«. V nasprotju s prejšnjimi, ki so pripovedovale o bolj strokovnih finančnih rečeh, je nova knjiga zbirka aforizmov. Kot je povedal nekdanji šef NLB, bo morda nekoč napisal še knjigo o dogajanju v NLB, ki bo po njegovem mnenju zelo zanimiva. Vprašanje je, ali tudi za nas, bralce revije Story. Sicer je Veselinovič v prostem času velik ljubitelj in zbiralec glasbe, ima namreč kar 1500 zgoščenk in 500 starih vinilnih plošč. Ni pa samo strokovnjak za finance, ampak tudi za skupino The Beatles. »Sem specialist za Beatle. Kar koli me vprašate o njih, vam bom najbrž znal odgovoriti,« se je pohvalil.

Ko te pogleda Natalija Verboten, zasije sonce, Naš kuža pa je večen

Za revijo Avenija se je razgovorila Natalija Verboten. Dolgo je ni bilo na naslovnicah časopisov in revij. Še manj na televiziji. A je, kot so zapisali v Aveniji, še vedno v formi in ni izgubila nič svoje karizme. »Ko te pogleda s svojimi iskrivimi očmi in ti nameni tisti svoj znameniti nasmešek, kar naenkrat posije sonce, govori tiho, premišljeno, z žametnim glasom, ki boža,« piše v naslovni zgodbi. Natalija je bralcem razložila, da se ji je življenje, odkar je mama, obrnilo na glavo. Ampak v pozitivnem smislu. Prej ji je glasba pomenila življenje, zdaj pa ji življenje pomeni družina in glasba je samo še služba, ki je del življenja. Zapleteno. Ampak je vseeno posnela novo pesem. Naslova in datuma izida bodoče uspešnice na žalost niso izdali. Po poročanju revije Zvezde se zobu časa neznansko dobro upira tudi Hajdi Korošec, ki je nedavno praznovala okroglo obletnico. Štirideseto. Tudi njej podobno kot Nataliji, odkar je postala mati, glasba ne predstavlja več bistva življenja. Ampak to tudi ni potrebno, ker je njena otroška pesem Naš kuža bolj večna od večnosti. Pa tudi njen stas ni od muh. Hajdi, ki je sicer uspešna podjetnica, prodaja konfekcijo za moden in trendovski videz malčkov in mamic, po poročanju Zvezd je videti fantastično, kar je dokazala s fotografijo na plaži v Valencii.

Okrogel bo tudi Tulio Furlanič, saj bo maja praznoval rosno mladih 70 let. V Zvezdah se je pohvalil, da je priden, saj pripravlja novo pesem z naslovom Ljubezni ni dobro. Tuliu glasilke služijo bolje kot kadar koli prej, telo tudi. In v čem je skrivnost? »Večino prostega časa prespim, grem na nordijsko hojo, obiskujem fitnes, rad kuham in dobro jem,« je malce neobičajen recept za večno mladost razkril Tulio.