V petek bo na zahodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha. Popoldne bo začel pihati veter severnih smeri, ki bo izrazitejši ponekod na severu in vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 15, na Goriškem in v Vipavski dolini do 18 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto bo precej jasno in vetrovno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Občutno se bo ohladilo. V nedeljo bo sončno, veter bo slabel.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka, ki obsega večji del Evrope, se bo še nekoliko okrepilo. Ob šibkih vetrovih se bo nad našimi kraji zadrževal razmeroma suh in topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo delno jasno, proti večeru bo od severa spet več oblačnosti. Nad severnim Jadranom bo še nekaj nizke oblačnosti. V petek bo ob Jadranu in v krajih zahodno od nas še sončno. Bolj oblačno bo v krajih severno in vzhodno od nas, kjer se bodo pojavljale tudi manjše padavine. Popoldne se bo krepil veter severnih smeri.