Alpski smučar Štefan Hadalin bo imel že jutri na tekmi svetovnega pokala v alpski kombinaciji priložnost za novo dokazovanje. V Banskem ga čaka preizkušnja v alpski kombinaciji, ki bo sestavljena iz superveleslaloma in slaloma. »Gotovo bo občutek na startu drugačen, kot bi bil, če v Areju ne bi osvojil kolajne. Skušal bom odmisliti, da sem svetovni podprvak, ter se osredotočiti kot na vsako drugo tekmo. Pristop bo enak kot vselej,« je pred včerajšnjim odhodom v Bansko dejal Štefan Hadalin. Vrhničan priznava, da mu je svetovno prvenstvo vzelo veliko energije. »Upam, da se mi vse skupaj ne bo poznalo pri rezultatih,« odgovarja.

Hadalin je po vrnitvi iz Skandinavije v domačem okolju preživel dve noči, včeraj pa sta šla z Žanom Kranjcem na pot proti Bolgariji z letalom. Vodičan je na svetovnem prvenstvu s petim mestom na veleslalomu navdušil trenerja Klemna Berganta. »Bal sem se, kaj bo storil, saj doslej še nikdar v karieri ni dobro tekmoval v takšnih pogojih. Dokazal je, da je dozorel,« je Kranjca pohvalil glavni trener tehničnih disciplin. Bergant nas je opozoril, da bo v Banskem postavil prvo veleslalomsko progo. »Po naših informacijah bo teren trd. Gotovo bom postavil kakšna vratca, da bodo morali tekmovalci pokazati veleslalomsko znanje. Nekaj tekem v tej sezoni je bilo postavljenih praktično naravnost,« dodaja Bergant.

»Sezona je naporna. Toda utrujeni smo vsi. Zase lahko rečem, da sem zelo motiviran in z veseljem pričakujem naslednje preizkušnje. Večkrat sem v tej sezoni dokazal, da sem blizu najboljšim, jih tudi že prehitel, a na svetovnem prvenstvu so bili Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen in Alexis Pinturault hitrejši,« pravi Žan Kranjec. Vodičan dodaja, da bi bil zelo zadovoljen, če bi bil odpadli veleslalom iz Garmisch-Partenkirchna v Kranjski Gori. »Najraje tekmujem v Sloveniji. Če bi bila v Kranjski Gori dva veleslaloma, bi imel še več priložnosti za dokazovanje.«

V skupnem veleslalomskem seštevku svetovnega pokala ima Marcel Hirscher po šestih preizkušnjah kar 238 točk prednosti pred Henrikom Kristoffersenom. Žan Kranjec je sedmi, za tretjim Alexisom Pinturaultom pa zaostaja za 65 točk. Precej bolj izenačeno je v superveleslalomski konkurenci, kjer je razlika med prvim Avstrijcem Vincentom Kriechmayrjem in osmim Švicarjem Maurom Cavizielom le 28 točk. Na 23. mestu, ki zagotavlja nastop na finalu svetovnega pokala, je Klemen Kosi. Glede na to, da Mariborčan po padcu v Bormiu ne dosega vidnih rezultatov, ga v Banskem in prihodnji konec tedna v Kvitfjellu čaka težka naloga, če bo želel sredi marca tekmovati na finalu v Andori.