Sava ima od februarja v Hotelih Bernardin 55,77-odstotni delež oz. 8.933.530 glasovalnih pravic, še kaže današnja objava.

Sava je postopke za prevzem družbe, ki ima na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, začela lani. Lastniki so jo za ta namen dokapitalizirali za 4,7 milijona evrov, skupščina je nato decembra potrdila dokapitalizacijo še za 2,7 milijona evrov.

Sava je sredi februarja dobila kupnino za prodajo delnic Gorenjske banke, kar ji je že pred leti naložila Banke Slovenije. To je uresničila s poslom s srbsko banko AIK, ki ji prodala 37,7-odstotni delež v Gorenjski banki, za katerega je iztržila 43,5 milijona evrov.

Sava je v prevzemni ponudbi za delnice Hotelov Bernardin, ki jo je jeseni objavila skupaj z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), Zavarovalnico Triglav in Kapitalsko družbo (Kad), pridobila dodatnih 7,61 odstotka delnic in svoj delež povečala na 45,39 odstotka. DUTB ima 35,3-odstotni, Zavarovalnica Triglav 3,4-odstotni, Kad pa 0,02-odstotni delež Hotelov Bernardin.

Povečevanje lastniškega deleža v družbi Hoteli Bernardin za Savo predstavlja nadaljevanje konsolidacije turističnih naložb, kar je skladno tudi z uresničevanjem strategije trajnostne rasti slovenskega turizma, so ob decembrski skupščini zapisali v Savi.