»Abe mi je dal kopijo najbolj čudovitih pet strani pisma, ki ga je poslal odboru za podeljevanje Nobelove nagrade,« je dejal Trump, vendar takoj nato izrazil mnenje, da nagrade verjetno ne bo dobil, čeprav menda veliko ljudi čuti enako kot Abe. Japonec je Trumpa nominiral zaradi lajšanja napetosti ZDA in drugih držav s Severno Korejo.

Trump je dejal, da se Japonska zaradi tega počuti bolj varna in Abe ga je nominiral zaradi tega. Nato je začel z navajanjem alternativnih dejstev o tem, da je bil njegov predhodnik Barack Obama tik pred tem, da sproži jedrsko vojno s Severno Korejo in je prava sreča, da je leta 2016 na volitvah zmagal Trump.

»Ljudje so rekli, da je Trump nor. Na koncu pa imam zelo dobre odnose,« je o Trumpu in severnokorejskem voditelju Kim Jongu Unu povedal Trump.

Kim in Trump sta imela junija lani v Singapurju prvi vrh med voditeljema Severne Koreje in ZDA v zgodovini. Dogovorila se nista veliko, ampak Kim od takrat naprej ni izstrelil nobene rakete ali opravil jedrskega poskusa. Naslednji vrh bo že konec meseca v Vietnamu.