Čeprav so bili mnogi prepričani, da igralec Johnny Depp po odpovedi v Piratih iz Karibov ne bo več igral, se to vendarle ni zgodilo. Trenutno je v Beogradu, kjer snema film o fotoreporterju Williamu Eugenu Smithu. Govori se, da snema brezplačno oziroma da za vlogo ne bo dobil honorarja. Za film z naslovom Minamata o japonskem kraju se je igralec malce poredil in si pustil rasti brado.

Kljub temu da snema po 15 ur na dan, je našel čas, da se je sešel z režiserjem Emirjem Kustorico. To naj bi se zgodilo prav na željo Deppa, srečala pa sta se kar med odmorom na snemanju filma. Depp in Kusturica sta stara prijatelja, saj je igralec leta 1992 z njim snemal film Arizona Dream. Takrat je bil tudi prvič v Beogradu. Pozneje, leta 2010, je Depp prišel na Kusturičev filmski festival Kustendorf. Takrat ni spal v hotelu, temveč pri Kusturici, ki je medijem razlagal, da bosta jedla jagnjetino in pila žganje ter da ne bosta prav veliko spala.

Iz Beograda še v Črno goro

Kakor koli, igralec bo v Beogradu pet tednov, nato bo dva tedna še v Črni gori. Po pisanju srbskih medijev živi v luksuznemu hotelu, kjer stane soba več kot tisoč evrov na noč, zanj pa skrbi horda osebnih asistentov in varnostnikov. Tudi ulice, kjer snemajo – mimogrede, Beograd bo predstavljal New York – varujejo policisti. Na sceni je tudi dvojnik Johnnyja Deppa, toda igralec se vsak večer po snemanju odpravi na sprehod po mestu, vendar ima vedno drugo masko, da ga mimoidoči ne bi prepoznali. Kljub vsemu se kdaj pa kdaj pokaže tudi brez maske. In tedaj ga lovijo Srbkinje. Prva ga je ujela pevka Ivana Nikolić, ki se je z njim fotografirala, nato pa tabloidom razlagala, da ji je dal svoj elektronski naslov. Kmalu za tem je osebje hotela, kjer je bival, medijem zaupno razkrilo, da je igralec nenehno dobival nespodobna povabila srbskih deklet, ki so svoje telefonske številke pošiljale kar po hotelskem osebju. Med njimi naj bi bilo tudi veliko »lahkih deklet, ki za svoje storitve zahtevajo plačilo«. Nazadnje so igralca in njegove spremljevalce preselili v drug hotel, da bi mu zagotovili zasebnost in ga skrili pred oboževalkami.