»Prepričan sem, da bo to res velika zabava!« je norveški smučar Aksel Lund Svindal zapisal 1. februarja na svojem instagramu ob fotografiji sebe in Lindsey Vonn. Gledalce je pozval k nakupu vstopnic za svetovno prvenstvo v Areju, saj bo »ena najboljših vseh časov tam nastopila zadnjič. In potem bova skupaj končala.« Seveda je naključje, da sta oba končala tekmovalno kariero tako rekoč sočasno. Toda Lindsey Vonn in Aksel Lund Svindal sta bila velika smučarska prijatelja. Pogosto sta tudi skupaj trenirala. Američanka je ob Norvežanovi upokojitvi dejala, da sta v podobni situaciji, ko jima telo ne dovoli več tekmovanja. Oba sta imela v karieri številne hude poškodbe, padce in ponovne vzpone. Vonnova je v času svetovnega prvenstva objavila fotografijo modric na svoji zadnjici po padcu v superveleslalomu. Kot je dejala, je super, da se s Svindalom lahko pogovarjala o tem, kaj doživljata.

Trenutno samski Svindal

Čeprav sta oba sveža smučarska upokojenca v svojem zadnjem nastopu osvojila medaljo, pa zabava vsaj uradno ni bila skupna. Svindal je dan po smuku objavil fotografijo s svoje zabave: na njej so norveška hiphop skupina Takin Ova, norveški prestolonaslednik Haakon in Svindal, ki se je pohvalil, da je s skupino tudi pel. Lindsey Vonn pa je po tekmi objavila fotografijo globoko spečega mačka s pripisom: »Prvi dan upokojitve… pustite me spati!« Toliko o zabavah.

Tako Vonnova kot Svindal sta veljala za zelo priljubljena člana smučarske srenje. Norvežana so opisovali kot skromnega, zabavnega, prijaznega, predvsem pa človeka, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Prav tako preprosto govori tudi o svoji upokojitvi – da se morajo vse stvari pač končati in da se bo spominjal le dobrih zgodb, ne pa tegob smučarske kariere. O tem, kaj bo počel v prihodnosti, ne razmišlja. Res pa je, da se je že v času kariere izkazal za zelo podjetnega. Tudi v sezoni, ko zaradi poškodb ni mogel tekmovati, je zaslužil po milijon evrov s sponzorskimi dogodki. Pri tem je bil zelo inovativen. Recimo svojo prvo zlato medaljo s svetovnega prvenstva leta 2007 je stalil, zlato pa dal telekomunikacijskemu podjetju, ki je nato prodajalo SIM-kartice s koščkom Svindalovega zlata. Na Norveškem so šle za med. Lani je ustanovil tudi trajnostno modno znamko Greater Than. Z modo je bilo povezano tudi njegovo zadnje dekle, manekenka Gitte Lill Paulsen, s katero sta se v sredini lanskega leta razšla. Svindal ima namreč še eno podobnost z Lindsey Vonn: velikokrat menjata partnerje.

Vonnova in njen fant hokejist

Vonnova je bila prava smučarska kraljica trača, saj so bili njeni fantje vedno v središču pozornosti. Največ tabloidnega prostora je zavzela, ko je dve leti in pol hodila s Tigerjem Woodsom. O njem je še lani govorila zelo prijateljsko, češ da je bil ena njenih večjih ljubezni, a da je bil pač preveč trmast, da bi jo poslušal. Po golfistu je zamenjala še nekaj fantov. Vsi po vrsti so bili športniki, vključno s trenutnim, hokejistom NHL-ekipe Nashvill Predators P. K. Subbanom, ki trdi, da ničesar ne ve o smučanju, da pa veliko ve o L.V. Vonnova o njem pripoveduje, kako jo zabava, ko zjutraj po hiši hodi v pižami, in kako jo je spodbujal, ko zaradi poškodb smučanja ni mogla gledati niti po televiziji. Na žalost hokejist zaradi tekme ni mogel na Švedsko, da bi svojo drago spodbujal na njeni zadnji tekmi, a je Lindsey Vonn že dan po koncu kariere odletela v Nashvill. Menda bo tam z veseljem nadaljevala kariero kot hokejska navijačica.