Pa poglejmo, zakaj je ta kombinacija tako dobra … in zdrava.

Pojdimo lepo od spodaj navzgor:

• polnozrnat toast – Da, raje kupite (ne le za ta recept, za vse obroke kadarkoli) polnozrnat toast/kruh, saj je toast/kruh iz polnozrnate moke boljši za zdravje, ker ni oropan vitaminov, mineralov, vlaknin in ostalih koristnih sestavin.

• skuta – Ena najboljših zadev, ki jih lahko pojeste zjutraj so beljakovine in prav skuta jih vsebuje ogromno, vsebuje pa tudi malo maščob. Če želite, da je namaz bolj svilnat, ji dodajte še malo grškega jogurta.

• banana – Banane so polne kalija in antioksidantov, so pa hranljive in človeka napolnijo z energijo.

• arašidovo maslo – Arašidi so polni beljakovin, ki so pomembni za telo, vsebujejo pa tudi veliko koristnih maščob, vitaminov in vlaknin.

• cimet – Cimet je ena bolj zdravih začimb, ki telesu močno koristijo, a pozor – cimet je koristen v manjših količinah, zaužijete lahko žličko cimeta na dan.

Vidite? Ta recept je res dober in zdrav. Vendar pa lahko pripravite še hitrejšo in enostavnejšo različico. Če doma nimate svežega kruha: na krožnik na kolute narežite banano, nanjo razporedite majhne kupčke skute in vse skupaj pokapajte z arašidovim maslom. Res fantastična kombinacija!

Preden pa si pogledate, kolikšne količine sestavin potrebujete za današnji recept, pa si shranite še nekaj idej za čudovite zajtrke:

Detox smuti z jagodičevjem in kefirjem

Jutranji ovseni kosmiči z borovnicami

Nizkokalorični jutranji jajčni mafini z zelenjavo

Jutranja ovsena kaša z jajčkom in avokadom

Smuti iz borovnic in avokada

Sedaj pa si le poglejte, kako si lahko ta zajtrk pripravite že jutri zjutraj!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 1 osebo)

1 kos polnozrnatega toasta ali kruha

1 velika žlica skute

1/2 žlice grškega jogurta (po želji, neobvezno)

1/2 banane (preostalo pojej poleg toasta)

1 žlica arašidovega masla

1 ščep cimeta

nekaj kapljic medu ali javorjevega sirupa (po želji)

PRIPRAVA

Če želite bolj svilnato teksturo namaza, skuti dodajte grški jogurt. Ko imate čas, kos toasta ali kos kruha popecite na ponvi ali v toasterju.

Na toast namažite skutin namaz, nanj razporedite kolute banane, čez pokapajte arašidovo maslo in vse potresite s cimetom. Če imate doma bolj gosto arašidovo maslo, ga naredite bolj tekočega z nekajsekundnim segrevanjem v mikrovalovni pečici ali pa ga prenesite v posodico, to pa postavite na kozico z vrelo vodo.

Na koncu dodajte še ščepec cimeta, po želji pa toast pokapajte še z nekaj medu ali javorjevega sirupa.