Jernej Tozon razsvetljen v Vatikanu

Vselej dobrovoljni čuk Jernej Tozon se je odpravil na izlet v Rim, nekaj fotografij pa seveda posnel tudi v Vatikanu in jih pozneje objavil na svojem instagramu. Objemal se je z lutko papeža v trgovini s sakralnimi spominki in se zazrl v nebesno svetlobo, ki sije skozi najslavnejšo odprtino bazilike sv. Petra. Fotografije so se zdele dovolj zanimive Tozonovim glasbenim kolegom in nekaj so jih objavili tudi na instagramu zasedbe Čuki, spodaj pa še pripisali misel Tozona, ki pošilja lepe pozdrave oziroma sporoča: »Razsvetljen maham vsem iz trga svetega Petra.«

View this post on Instagram

Bartolomeo! Bartolomeo! Si, Padre?

A post shared by jernej (@jernejtozon) on

Kulturni dan v izvedbi Damjana Murka

Medtem ko se je na kulturni dan večina prebivalstva odpravila na brezplačen obisk muzejev, je Damjan Murko praznoval rojstni dan in ni ga potratil v kulturnih ustanovah. Priredil je slavje v štajerski gostilni Siva čaplja, kjer sicer radi sprejemajo večje zaključene skupine. Murko fotografij praznovanja sicer ni delil s sledilci na instagramu, ponudil pa jim je posnetek, na katerem ga oblečenega v krzneni plašč varnostnika strežeta s šampanjcem dom perignon. Murko, ki na svojih družbenih omrežjih sicer rad preklaplja med vlogama vseslovenskega norčka in skrbnega očka, je ob tem je še naznanil, da išče kandidata, ki bi ga za rojstni dan stregel od »spredaj in zadaj«.

Tanja Žagar je v Dubaju

Najuspešnejša slovenska pevka se je pred začetkom nove sezone oddaje Zvezde plešejo, pri kateri se je odločila sodelovati, namenila v Dubaj. Očitno je tam na počitnicah, saj je na svojem profilu na instagramu zabeležila kar nekaj tamkajšnjih doživetij: obisk puščave, botaničnega vrta in akvarija. Tam je med drugim, oblečena v majico znamke Armani, jezdila plastičnega krokodila in predvsem pokazala, da živi dovolj udobno življenje tudi brez sodelovanja v televizijskih projektih, v kakršne po navadi privolijo že deloma pozabljeni estradniki, ki potrebujejo dodatno karierno spodbudo.

Svet na Kanalu A praznuje z baloni

Informativna oddaja, ki nas opominja, da televizijski program Kanal A vendarle še obstaja, letos praznuje že dvanajst let. Kakor nas je na instagramu seznanil voditelj Gregor Trebušak, so priložnost obeležili s pisanimi baloni in na majico natisnjenim napisom »le najboljše«, ki bi se lahko uvrstil na seznam najbolj zdolgočasenih rojstnodnevnih voščil vseh časov. Več pozornosti je kljub vsemu dobil Trebušak osebno. Tudi sam je namreč pred kratkim praznoval in za svoj rojstni dan od sestre dobil torto, okrašeno z največjimi uspešnicami čokoladne družine Kinder, ki so mu menda najljubše.

Ljubljanski nadškof privablja z golobi

Vse bolj slavni župnik Martin Golob na instagramu te dni katoliško mladino in širšo javnost razveseljuje s posnetki, na katerih se med mašo po cerkvi vozi z električno rolko, ljubljanski nadškof Stanislav Zore pa se medtem poslužuje bolj tradicionalnih prijemov. Morda so mu namignili, da so Golobi v modi, a na prihajajoče dogodke nadškofije nas je vseeno povabil kar s fotografijo klasičnih golobov. Golobčka na njej se ne gledata, drug proti drugemu sta obrnjena s hrbtom. Spomnil se je tudi na kulturni dan, ko so na njegovem profilu objavili posnetek, na katerem opazuje slikarska dela v ekspresionističnem slogu, med njimi celo nekaj ženskih aktov.

Miran Rudan praznuje, Vili Resnik boleha

Medtem ko se Miran Rudan na instagramu hvali, kako ima nova skladba njihovega Pop Designa na youtubu že več kot tristo tisoč ogledov, njegov večni tekmec Vili Resnik boleha. Objavil je fotografijo čaja in toplomera ter zapisal: »Tudi meni bacili in virusi tokrat niso prizanesli.« Na srečo je internet poln ljudi, ki radi svetujejo – eden od sledilcev ga je napotil k naribanemu ingverju, drugi pa k vitaminom, kokošji juhi, sadju in drugim prehranskim izbiram, s katerimi so odrasli s prehladom večinoma že dobro seznanjeni.