Predsedniku malo zmanjkalo do stoje

V eni svojih zadnjih epizod z instagrama se je predsednik države Borut Pahor postavljal na glavo in sodeč po fotografiji mu je do stoje zmanjkalo čisto malo. V primerjavi z mojstrskimi spretnejšimi telovadci oziroma izvajalci zahtevnih položajev joge se je predsednik oprl ob steno, vse skupaj pa je bilo, kot smo že dolgo vajeni, predvsem priložnost za duhovičenje v komentarju pod fotografijo. »Sem in tja se postavim na glavo, da stvari vidim prav,« se je pošalil predsednik Pahor na temo kaotičnega sveta, ki se pogosto zdi narobe obrnjen. Pod fotografijo so se oglasili tudi predstavniki komičnega meme profila »hana_ljubljana« – ostrojezični šaljivci so pripomnili, da »kdor nima v glavi, ima v nogah, kdor pa še to ne, pa v rokah«.

Dobra jutra imamo že 17 let

V jutranjem programu na TV Slovenija se s pomočjo voditeljev, kot so Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, pred časom Zvezdana Mlakar in po novem še Zala Ribič, seznanjamo z najrazličnejšimi aktualnimi tematikami, od zdravilnih zelišč in kristalov pa do največjih pomanjkljivosti slovenskega izobraževalnega sistema. Oddaja Dobro jutro nas je zadnje dni seznanila še z eno presenetljivo resnico: to počnejo že 17 let. Za rojstni dan so si priskrbeli torto s svečkami, in to kar pravo, ne samo kartonaste, kakršno so si uslužbenci RTV Slovenija na fotografijah z instagrama celo leto štafetno podajali, da bi temeljito proslavili 90 let radijskega in 60 let televizijskega programa.

Tanja Ribič spet snema z zvezdniki

Po druženju z Angelino Jolie in Bradom Pittom se je Tanja Ribič spoprijateljila še z enim hollywoodskim obrazom – tokrat z Ericom Robertsom, manj slavnim bratom Julie Roberts in očetom Emme Roberts, s katerim sodelujeta pri projektu, kjer sodeč po fotografiji z instagrama upodablja nuno. Spletna filmska baza IMDb ugibanje potrjuje in razkrije še, da gre za film z naslovom Listje na drevesu, govori pa o umirajočem moškem, ki odkrije zdravilno moč – drevesnih listov, seveda. V filmu poleg Robersta in Tanje Ribič po pričakovanjih igra tudi njen soprog Branko Đurić - Đuro, režiral pa ga je Ante Novković, ki se kot režiser še ni podpisal pod kakšen odmeven filmski presežek, je pa pri snemanju velikih filmskih uspešnic večkrat opravljal delo asistenta zvezdnikov, največkrat Colina Farrella in Harveyja Keitela.

Plestenjak bo nastopil s Carrerasom

Veliki prepoznajo veličino drugih, bi lahko na svojem instagram profilu zapisal Jan Plestenjak, če ne bi bil tako skromen. Tako pa je samo objavil fotografijo tenorja Joseja Carrerasa in spodaj zapisal, da ga je slavni vokalist povabil kot nastopajočega gosta na njegovem prihajajočem koncertu v Stožicah in da si večje časti kot avtor in pevec ne zna predstavljati. Spričo naznanila se je kljub resnosti časti, ki mu jo je izkazal Carreras, za hip vseeno pošalil raper 6pack Čukur, saj je pod posnetkom zapisal: »Aha, te je klical, sem mu dal telefonsko… bravo!«

Martin Golob in čisto nič rasistična panda

Bohinjski župnik in youtube vplivnež Martin Golob je dogajanje na instagram sceni ponovno popestril z zanimivim posnetkom, ki tokrat namesto druženja z lepo novinarko vključuje plišasto pando in ne preveč premišljeno interpretacijo rasizma. »Rad imam pando, ker ni rasistična. Je bela, je črna in prihaja iz Azije,« je šaljivo misel zapisal pod fotografijo in samo predstavljamo si lahko, kakšne vice moderni župnik šele stresa med vodenjem maše.

Sodili bodo tudi Kopitarju

S Pop TV so sporočili, da bomo v kratkem spet gledali plešoče estradnike, ki so privolili v ponižujoče plesno tekmovanje pred Slovenijo in sodniki, kot je Lado Bizovičar, torej tistimi, ki so dovolj zvezdniški, da se jim ni treba tlačiti v plesne kostume in se za povrh ves čas vedejo, kot da se tega zelo dobro zavedajo. Ni nas presenetilo, da bodo v šovu nastopili Denis iz nekdaj popularne fantovske zasedbe Game over, Tinkara iz BePopa, vendarle pa nas je presunilo razkritje, da bosta tekmovala tudi po zadnjih informacijah še vedno najpopularnejša (in finančno najspretnejša) zabavna pevka v Sloveniji Tanja Žagar in upokojeni pevec oziroma voditelj narodno-zabavnih vsebin Boris Kopitar. No, morda pa bo zaradi ponovnega zanimanja javnosti v kratkem tudi sam začel objavljati na instagramu, kjer ga trenutno gledamo samo na uradnih promocijskih fotografijah.