Sposobnost zbiranja denarja je v ZDA poleg anket najpomembnejši kazalnik podpore, ki jo kandidat uživa v javnosti. Sposobnost nabiranja majhnih donacij od velikega števila ljudi bo ključnega pomena pri izbiri demokratskega kandidata ali kandidatke, ki jih bo po ocenah analitikov najmanj 20.

Več kot Klobucharjeva je doslej nemudoma po razglasitvi kampanje zbrala senatorka iz Kalifornije Kamala Harris. Na račun njene kampanje je v 24 urah steklo 1,5 milijona dolarjev. V povprečju je od 38.000 posameznikov zbrala po 37 dolarjev, vendar pa je Kalifornija precej večja in bogatejša od Minnesote.

Harrisova je na nacionalni ravni tudi bolj znana od Klobucharjeve, ki pa ji analitiki pripisujejo največ možnosti za uspeh proti Donaldu Trumpu, ker velja za najbolj sredinsko oziroma najmanj skrajno levo kandidatko, oboroženo s smislom za humor in žilavostjo, ki jo je pokazala svetu z nedeljskim govorom v snežnem viharju v Minneapolisu.

Če ji veliki met ne uspe, pa bo naravnost idealna za podpredsedniško kandidatko, saj prihaja iz regije srednjega zahoda, ki jo morajo demokrati leta 2020 odvzeti Trumpu, če želijo računati na uspeh.

Večina drugih demokratov, ki so razglasili kampanjo, podatkov o zbranem denarju ni objavila. Najverjetneje zato, ker se nimajo s čim hvaliti. Vendar osebe, ki uživajo največjo prepoznavnost v ZDA, kampanje še niso razglasile. Med njimi sta nekdanji podpredsednik ZDA Joe Biden in senator iz Vermonta Bernard Sanders.