58-letna Klobucharjeva je najbolj znana kandidatka s srednjega zahoda ZDA, ki ga je leta 2016 malce presenetljivo osvajal Trump v dvoboju z demokratko Hillary Clinton in trenutne ankete kažejo, da ima demokratska stranka z njo morda največ možnosti, da dobi nazaj izgubljeno regijo.

Znana in popularna je na primer v Iowi, kjer bodo leta 2020 prva strankarska zborovanja, v domači Minnesoti pa uživa visoko javno podporo in vse tri volitve v zvezni senat je osvajala z zanesljivo prednostjo.

"Nimam politične mašinerije, nimam denarja, sem pa žilava," je dejala z odra skupaj z možem Johnom in hčerko Abigail in med drugim napovedala vrnitev ZDA k mednarodnim podnebnim sporazumom, boj za splošno zdravstveno varstvo vseh Američanov, imigracijsko reformo ter med drugim "zdravljenje srca naše demokracije in obnovo zaveze za skupno dobro".

Komentatorji liberalne televizije MSNBC so njen govor primerjali s tistimi, ki jih je znal podajati nekdanji predsednik ZDA Barack Obama, Trumpa pa neposredno ni omenjala razen z nizanjem stališč, ki se razlikujejo od njegovih. Med drugim je zagotovila, da ne bo zapirala lastne vlade kot je to storil Trump, ker ni dobil denarja za zid na meji z Mehiko.