Novi film grškega režiserja Lanthimosa - ta je prejel tudi deset nominacij za ameriške oskarje, ki bodo znani konec februarja - ima možnost za bafto za najboljši film, izjemen britanski film, izvirni scenarij, najboljšega režiserja, najboljšo fotografijo, vizualno produkcijo, kostume, masko in montažo. Olivia Colman je nominirana za najboljšo glavno igralko za vlogo kraljice Ane, Rachel Weisz in Emma Stone pa imata nominaciji za stranski igralki.

Med filmi s po sedmimi nominacijami se za najboljšega potegujeta romantična glasbena drama Zvezda je rojena režiserja Bradleyja Cooperja in Roma Alfonsa Cuarona, Cuaron je nominiran tudi za najboljšega režiserja, sicer pa omenjena četverica filmov v glavnih kategorijah večinoma nima nominacij.

Biografski film o frontmanu skupine Queen Bohemian Rhapsody v režiji Bryana Singerja upa na bafto za izjemen britanski film, Rami Malek, ki je interpretiral Freddieja Mercuryja, pa na bafto za najboljšega igralca. Za najboljša igralca sta nominirana tudi glavna interpreta v Zvezdi je rojena - Cooper in Lady Gaga, Cooper ob tem še za režijo in sopriredbo scenarija.

Za bafto za najboljši film sta nominirani še drami Črni KKKlanovec Spikea Leeja in Zelena knjiga Petra Farrellyja. Lee je ob Lanthimosu, Cuaronu in Cooperju tudi v konkurenci za najboljšega režiserja, ob njih pa še režiser Hladne vojne Pawel Pawlikowski.

Poleg Olivie Colman in Lady Gaga na kipec za najboljšo igralko računajo tudi Glenn Close (Žena), Melissa McCarthy (Can You Ever Forgive Me?) in Viola Davis (Vdove). V moški kategoriji so ob Cooperju in Maleku nominirani še Christian Bale (Vice), Steve Coogan (Stan & Ollie) in Viggo Mortensen (Zelena knjiga), je razvidno z uradne spletne strani.