Jezerniki so zmagali v dramatični končnici le dva dni po ponižujočem porazu z Indiano z 42 točkami razlike. Tudi tokrat je kazalo slabo, v drugi četrtini so zaostajali s 35:53, nato pa je sledila tretja četrtina, v kateri je Los Angeles dosegel 42 košev in nato do konca obdržal možnost za zmago. Prinesel jo je igralec, ki je igral pomembno vlogo leta 2008, ko je Boston osvojil naslov prvaka.

Pascal Siakam je s 33 točkami in 14 skoki vodil Toronto Raptors do gladke zmage s 119:101 proti Atlanti Hawks in zapolnil vrzel, ki je nastala zaradi odsotnosti poškodovanega Kawhija Leonarda. Pri zmagi ekipe Oklahoma City Thunder si je največ zaslug pripisal Russell Westbrook, ki je za slavje s 117:95 nad Memphis Grizzlies dosegel trojni dvojček (15 točk, 13 skokov, 15 podaj). Hrvaški reprezentant Bojan Bogdanović je bil z 29 točkami, zadel je 12 od 19 metov iz igre, najboljši igralec Indiane Pacers, ki je s 116:92 nadigrala Los Angeles Clippers.

S slednjimi se je dokončno razšel kapetan Srbije Miloš Teodosić. Ekipa mu je že izplačala 12 milijonov dolarjev pogodbe in bo lahko poiskal nov klub. Teodosić je pred letom in pol v mesto angelov prišel iz ruske prestolnice, kjer je igral za CSKA. Najprej je pustil dober vtis, v zadnjem času pa je bil odrinjen na stranski tir in več kot mesec in pol ni igral. Če ne bo dobil nove priložnosti v NBA, se omenja njegova vrnitev v Evropo, kjer se zanj najbolj zanima Efes iz Istanbula.

Anthony Davis kljub namigovanju o prestopu ostaja član New Orleans Pelicans, 34-letni španski center Marc Gasol pa se iz ekipe Memphis Grizzlies seli v Toronto Raptors; grizliji so v zameno dobili štiri igralce, tudi Litovca Jonasa Valanciunasa. Črnogorec Nikola Mirotič se je v zamenjavah treh ekip iz New Orleansa preselil v Milwaukee Bucks, trenutno prvo ekipo na lestvici NBA.