»Rada bi, da se me ne spominjajo le kot smučarko. Upam, da sem bila svoji ekipi dobra vodja in da sem naslednji generaciji deklet pokazala, da ni nič nemogoče,« je novinarjem povedala Vonnova, ki je na uvodnem superveleslalomu na Švedskem grdo padla, a jo k sreči odnesla brez resne poškodbe.

Američanka se spogleduje s koncem športne kariere, v kateri se je spopadala z mnogimi težkimi poškodbami, telo pa se je v tem času začelo vdajati. »Na svoji športni poti sem vseskozi dala vse od sebe, delala sem do skrajnih fizičnih zmožnosti, a resnično sem bila prepogosto poškodovana. Vsak ni Tom Brady, vsak ne more kar naprej zmagovati. Mislim, da je 82 zmag (op. a. v svetovnem pokalu) nekaj, na kar sem lahko resnično ponosna,« je o lovu na rekord misli strnila 34-letnica, ki je kajpak želela doseči in preseči dosežek legendarnega Ingemarja Stenmarka, ki ima 86 zmag.

»Adrenalin, hitrost in takšno tveganje je res težko najti kje druge kot pri smučanju. Nekaj podobnega sem občutila, ko sem sedla v bolid formule 1, ampak tudi to ni povsem enaka izkušnja, saj tvoje telo ni v neposredni nevarnosti. Ne vem, kako bom nadomestila ta občutek. Mislim, da posel ne bo zapolnil te vrzeli, ampak je vredno poskusiti,« je pred nedeljskim zadnjim smukom sklenila ameriška smučarka.