Slovenski najstnik je sicer iz igre metal zelo slabo (5:20, trojke 2:10), je pa v zadnjih treh minutah in pol dosegel pet točk ter tako pomagal ekipi do zmage.

Pri Dallasu je Dorian Finney-Smith dosegel 15 točk in 10 skokov, pri gostih pa je s 30 točkami, enajstimi skoki in šestimi podajami prednjačil Kemba Walker.

Dallas je tekom tekme uspel izpeljati tudi menjavo, s katero se je poslovil od Harrisona Barnesa, in sprostil nekaj prostora v svoji plačni strukturi. Barnes se je še pred četrto četrtino tekme proti Charlottu preselil v Sacramento. V nasprotno smer sta se preselila 37-letni Zach Randolph in 23-letni Justin Jackson.

Dallas je z menjavo napravil korak bliže cilju, da bi se poleti okrepil z novim centrom. Omenja se predvsem Nikolo Vučevića, ki je trenutno igralec Orlanda, ob izteku sezone pa bo prost igralec. Dallas ima trenutno 13 milijonov dolarjev prostora v plačni strukturi. Poleti bo prostora že 30 milijonov dolarjev. Če se poleti poslovijo od Powella, bi lahko imeli na voljo celo 40 milijonov dolarjev.