Podjetje Knauf Insulation je bilo ta teden v središču pozornosti, ker so najavili dvig plač za svoje zaposlene za okoli tretjino, v soboto pa so tja zvečer drveli gasilci. Zagorelo je v enem od objektov, požar pa so gasili škofjeloški in okoliški gasilci. Natančen vzrok požara še ni znan, škoda pa naj bi znašala nekaj deset tisoč evrov, kar je potrdil tudi direktor podjetja Tomaž Lanišek.

Ni dolgo tega, ko je v istem podjetju prav tako izbruhnil manjši požar, ki pa so ga omejili še prej kot sobotnega, ki ga je gasilo okoli 60 gasilcev. Gorelo naj bi na površini nekaj deset kvadratnih metrov. Po oceni vodje intervencije Kristjana Bohinca je bilo gašenje sicer zahtevno, ker so v neposredni bližini tudi vnetljive snovi v jeklenkah. Zato je bilo treba tako omejiti ogenj kot tudi poskrbeti za varnost v okolici. Dobra okoliščina pa je bila, da ni šlo za neposredno proizvodnjo oziroma prostore, kjer bi ogenj lahko povzročil večjo škodo.

Industrijska cona na Trati je bila že večkrat deležna opozoril okoliških ljudi in varuhov okolja. Prav podjetje Knauf Insulation v varovanje okolja vlaga desetine milijonov evrov in sledi predpisanim standardom. O požarni varnosti zlasti starejših in rizičnih objektov pa so večkrat govorili tudi škofjeloški svetniki, ki so obravnavali rezultate analize, koliko posamezna proizvodnja (gre tudi za obrat za zbiranje nevarnih odpadkov v sklopu industrijske cone) ogroža okolje. V to so bili vključeni tudi strokovnjaki oziroma loški gasilci, saj je krajane Trate in drugih okoliških krajevnih skupnosti zlasti skrbela požarna ogroženost.

Kriminalisti PU Kranj so v Knauf Insulation (nekdanji Termo) ogled že končali, preiskava pa bo pokazala, zakaj je začelo goreti v notranjosti enega od objektov podjetja, ki je znano po izdelovanju različnih izolacijskih materialov.