Peta generacija ikonskega avtomobila, ki je že dosegel 15 milijonov prodanih primerkov, bo javnosti v živo prvič predstavljena na ženevskem avtomobilskem salonu. Novi clio bo na evropski in slovenski trg prispel letos jeseni, novih pa bo imel 100 odstotkov delov.

Novi clio se po besedah francoskega avtomobilskega proizvajalca ponaša z zrelejšo zunanjo podobo, največ novosti pa nosi v svoji notranjosti, kjer izstopata 9,3-palčen multimedijski zaslon na armaturni plošči in digitalni merilnik. Ta bo na voljo v treh velikostih – 7, 9,3 in 10 palcev.

Nova generacija clia je v primerjavi s prejšnjo sicer krajša za 14 milimetrov (4.048 milimetrov), nižja za 30 milimetrov, za šest milimetrov pa je krajše tudi medosje. Je pa zato za 66 milimetrov širša, precej prostornejši pa je tudi prtljažni prostor, ki so ga pri Reanultu povečali s 300 na 391 litrov in je največji v svojem razredu.

Pri motorjih bo na voljo litrski atmosferski motor v dveh različicah, kot tudi litrski in 1,5-litrski bencinski prisilno polnjeni motor.