Peti superveleslalom sezone, ki se je zaradi sneženja začel z zamikom ene ure in pol, je prinesel novo superveleslalomsko zmagovalko zime. Po Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je zmagala v Lake Louisu, St. Moritzu in Cortini d'Ampezzo, in Slovenki Ilki Štuhec, ki je dobila preizkušnjo v Val Gardeni, je med superveleslalomskimi zmagovalkami v tej zimi tudi 29-letna Avstrijka Schmidhoferjeva. To je njena tretja zmaga v karieri. V letošnji zimi je že dobila oba smuka v kanadskem Lake Louisu, kar sta bili njeni prvi zmagi v svetovnem pokalu.

Štuhčeva tokrat torej ne bo najbolj zadovoljna s svojim nastopom na superveleslalomu, bo pa imela jutri priložnost v smuku. Mariborčanka je sicer v tej sezoni na treh smukih osvojila stopničke za popoln komplet uvrstitev na zmagovalni oder. Zmagala je v Val Gardeni, druga in tretja je bila v Cortini d'Ampezzo. Osemindvajsetletnica je trenutno tretja najboljša v smukaškem seštevku sezone.

Sanjska vrnitev Sofie Goggie

Štuhčeva ima torej še naprej neporavnane račune s progo Kandahar. Njen najboljši smukaški dosežek na tem prizorišču ostaja peto mesto iz sezone 2014/15, najboljši superveleslalomski pa 13. mesto iz sezone 2015/16.

Zadnje slovenske stopničke sta v Garmischu osvojila Boštjan Kline leta 2016 z drugim mestom na smuku in Tina Maze leta 2015 z drugim mestom na superveleslalomu.

Na startu je bila tudi povratnica po zlomu gležnja Italijanka Sofia Goggia, ki se je v svojem značilno brezkompromisnem slogu vrnila sanjsko. Kot rečeno jo je prehitela zgolj Schmidhoferjeva. Tekmovanje pa sta izpustili vodilna v seštevku sezone Američanka Mikaela Shiffrin in njena rojakinja Lindsey Vonn, ki še vedno čuti bolečine v kolenu.