Kako razlagate fenomen Kanadčana Miloša Raonića, ki se je po številnih poškodbah vrnil zmagoslavno?

Edini pravi odgovor je Goran Ivanišević. Miloš je lahko presrečen, da ga ima v svoji ekipi. Med vrsticami – Marin Čilić je edini turnir za grand slam osvojil pod vodstvom Gorana Ivaniševića (OP ZDA 2014, op. p.).

Kaj pa Stefanos Cicipas?

Trenutno so njegove zmage in porazi kot rdeča ali črna na ruleti. Je pa v najmlajši generaciji, ki se je odločila, da bo prehitela srednjo generacijo in sama obračunala z najstarejšimi, tudi z Nadalom in Đokovićem.

Kaj menite o Robertu Bautisti Agutu?

Prava smer. Zame je na začetku sezone med najboljšimi igralci na svetu. Tudi Đokovića je premagal pred kratkim (polfinale v Katarju 2019, op. p.).

V čem je čar, da je Roger Federer pri svojih letih še vedno tako dober?

Verjetno v njegovi popolni pripravljenosti. Je pa situacija neverjetna, saj današnji najmlajši asi niti sanjali niso, da bodo lahko kdaj igrali proti svojemu velikemu vzorniku.

Ali je možna še boljša pripravljenost igralcev, kot jo občudujemo sedaj?

Razlika med nami in današnjo mlado generacijo je predvsem v denarju, ki se ga vlaga v popolno pripravljenost. Sploh ne vem, ali je možno še več. Razen če se ne začneva pogovarjati o robotih.

Zagovarjate nov sistem igranja Davisovega pokala ali starega? Sedaj prihaja še pokal ATP.

Stari način igranja ima tradicijo in je vedno imel velik nacionalni naboj, kajti igrati doma pred svojimi navijači je bistvo Davisovega pokala. Pokal ATP, ki naj bi se začel leta 2020 in se igral v treh avstralskih mestih, pa bo turneja državnih ekip. Tako bodo Avstralci tudi unovčili svoj renomirani Hopmanov pokal.

In še vprašanje: kdaj bo švedski tenis spet v svetovnem vrhu?

Ne vem.