»Ne znam opisati. Sem najbolj srečen človek na svetu. Res ne znam opisati,« so bile prve besede Cicipasa nekaj trenutkov po zmagi, ko je komaj zadrževal solze. Grk je vpisal največji uspeh na turnirjih za veliki slam, zanj je premagal enega najboljših teniških igralcev vseh časov.

»Verjel sem, da lahko zmagam. Od začetka je bilo to pomembno. Moraš verjeti v svoje sposobnosti. Roger je legenda, zelo ga spoštujem. Pokazal je zelo dober tenis. Že da sem tu na igrišču Rod Laver z njim, so moje sanje. Težko opišem občutke,« je nadaljeval Cicipas.

Štirinajsti nosilec Cicipas je postal prvi Grk v četrtfinalu kateregakoli turnirja za veliki slam. Za preboj med štiri najboljše bo igral z 22. nosilcem Robertom Bautisto Agutom iz Španije, ki je domov poslal šestopostavljenega Hrvata Marina Čilića s 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6 in 6:4. Dvoboj je trajal skoraj štiri ure.

Dvajsetletni Grk velja za igralca, ki bi lahko v prihodnosti krojil svetovni tenis. Ubranil je 12 brejk priložnosti Federerja, prišel do edinega brejka na dvoboju in dobil dve od treh podaljšanih iger.