Devetnajstletni košarkarski zvezdnik, ki po številu glasov navijačev še vedno zaseda drugo mesto v glasovanju za tekmo Vseh zvezd, je verjetno zelo vesel, da je bil pretekli teden eden manj napornih v sezoni lige NBA, in predvsem, da ga je konec.

Proti San Antoniu še podiral rekorde

Začetek tedna sicer niti ni kazal, da bo vse potekalo tako slabo. Na tekmi proti San Antonio Spurs je Dončić odigral vrhunsko tekmo, žal pa je imel premalo pomoči soigralcev in Dallas Mavericks so vknjižili nov poraz. Slovenski as je na tekmi dosegel 25 točk, kar je bila že njegova peta zaporedna tekma, na kateri je dosegel ali presegel ta mejnik. S tem je izenačil rekord danes enega največjih zvezdnikov lige Stephena Currya, ki je bil zadnji novinec v ligi, ki mu je to uspelo. Dončić je na tekmi znova dokazal, da za uspešen zaključek napada ne potrebuje niti sekunde.

Šaljivo je bil razpoložen tudi pred začetkom tekme, ko je za trenutek zaustavil prihod ekipe na parket. Ljubitelje moštva iz Teksasa pa je prepričal še s svojo prvo asistenco legendi Dallasa Dirku Nowitzkemu.

Nov avto in srečanje s Kopitarjem

Po končani tekmi s San Antonio Spurs je imel Dončić tri dni časa, da se pripravi na naslednje srečanje. Več prostega časa je tako izkoristil za ogled hokejske tekme Dallas Stars, ki se je pomerila z Los Angeles Kings, za katere igra Anže Kopitar. Za tekmo si je celo izdelal prav poseben dres. Po koncu tekme sta se slovenska zvezdnika uspela dogovoriti za srečanje, kjer sta si izmenjala drese. Pri tem se je Kopitar še posebej potrudil, saj je na dres Los Angeles Kings napisal kar priimek Dončić.

Še pred ogledom hokejske tekme pa si je Dončić privoščil novega jeklenega konjička. Sodeč po zadnjem nakupu je 19-letnik ljubitelj hitrih avtomobilov, saj njegovo garažo sedaj polni povsem novi ferrari.

Polom proti Indiani

Lepih stvari je bilo nato za Dončića pretekli teden konec. Sledilo je gostovanje v Indiani, kjer košarkarji Dallasa niso imeli možnosti za zmago. Svojo najslabšo predstavo v sezoni je prikazal tudi Ljubljančan, ki je vknjižil le osem točk, v svojo statistiko pa vpisal tudi dve tehnični napaki, kar je pomenilo predčasno izključitev. Ob drugi je z nogo poslal žogo izven igrišča, kar v ligi NBA ni dovoljeno.