Dončić je po letu 2010 prvi igralec v ligi NBA, ki je v svoji debitantski sezoni na petih tekmah v nizu dosegel 25 ali več točk, ta dosežek je nazadnje uspel slovitemu Stephenu Curryju v dresu zasedbe Golden State.

Slovenski najstnik je zabeležil nov odličen večer, potem ko je vodil svoje moštvo z navdahnjeno igro v napadu, ob tem za tri metal 3/9, za dve 7/12 in zadel oba prosta meta.

Vseskozi je bila njegova igra polna domiselnih podaj do soigralcev, v domači ekipi pa tokrat poleg Dončića žal ni bilo posebej razpoloženega igralca, drugi najbolj učinkovit je bil namreč Wesley Matthews s 13 točkami, medtem ko je gostujoča ekipa pokazala zelo kolektivno predstavo.

Dončić prvič asistiral Nowitzkemu

Najbolj učinkovit je bil Italijan Marco Belinelli s 17 točkami, DeMar DeRozan, Rudy Gay in Patty Mills so dosegli po 14 točk, v prelomnih trenutkih dvoboja pa se je izkazal tudi Latvijec Davis Bertans z 12 točkami.

Pet minut pred koncem je San Antonio še vodil 96:90, a je Luka z dvema zaporednima košema in super podajo za zabijanje DeAndreju Jordanu zrežiral izenačenje pri 96:96. V zaključku pa met Teksačanov vendarle ni bil dovolj za končni uspeh, tako da so jim Spurs odnesli pomembno zmago v boju za končnico.

Dončić je sicer dve od svojih osmih podaj podelil 40-letnemu Dirku Nowitzkemu, ki je ob tem zadel dve trojki. Mladi zvezdnik Dallas je legendi kluba asistiral prvič, odkar igrata skupaj. »Vedel sem, da bo zadel, ko sem mu podal za prvo trojko. Občutek je bil poseben,« je ob tem dejal mladi Slovenec.

Jamesa Harden še naprej neustavljiv

Še naprej pa blesti Houstonov stroj za doseganje košev James Harden. Ta je ob porazu svoje ekipe po podaljšku proti Brooklynu s 142:145 dosegel 58 točk ter 10 skokov in šest asistenc. V zadnjih 21 tekmah je v povprečju dosegel 40 točk. V tej sezoni je 50 točk ali več dosegel četrtič, skupno pa trinajstič v karieri, s čimer je na šestem mestu večne lestvice lige NBA.

V dresu Golden Stata je blestel Stephen Curry, ki je k zmagi proti New Orleansu s 147:140 prispeval 41 točk. Njegova soigralca Kevin Durant in Draymond Green sta tekmo končala z dvojnim dvojčkom. Durant je dosegel 30 točk in 15 skokov, Green pa 17 točk in 14 asistenc. Na drugi strani je blestel Anthony Davis s 30 točkami in 18 skoki. Curry je ob tem dosegel devet trojk in postal prvi igralec v ligi NBA, ki je na treh zaporednih tekmah dosegel vsaj osem trojk.

Derbi vzhodne konference je pripadel Bostonu, ki je s 117:108 ugnal Toronto. Kelti so do zmage prišli z izvrstnim zaključkom tekme, ki so jo končali z delnim izidom 17:4. V zadnji četrtini se je razigral Kyrie Irving, ki je v tem delu dosegel 10 točk in šest podaj, tekmo pa končal pri 27 točkah in 18 asistencah, kar je zanj osebni rekord. Ob spodrsljaju Toronta je prvo mesto prevzel Milwaukee, ki je s 111:101 premagal Memphis.

Dallas : San Antonio