Vejle je trenutno na predzadnjem mestu danske lige, ima le 16 točk, toliko kot zadnjeuvrščeni Hobro. Vodi Koebenhavn s 47 točkami.

Sicer pa je Ilić le eden izmed nogometašev, ki so ali bodo zapustili zeleno-belo ekipo. Aris Zarifović se je preselil na Tajsko k Samut Prakan Cityju, Rok Kronaveter pa niti ni na seznamu tistih, ki vadijo za spomladanski del v termah Čatež. Vratar Aljaž Ivačič bo kariero nadaljeval v severnoameriški ligi MLS pri ekipi Portland Timbers, ki so zanj plačali 225.000 evrov odškodnine.

Vse več je tudi govoric, da se bo iz Ljubljane k dunajskemu Rapidu odpravil Andres Vombergar, v Ljubljano pa naj bi prišel najboljši strelec druge lige Anel Hajrić iz radomeljskega Kalcerja.

Olimpijo okrepil nov branilec

Vrzel, ki je v Olimpijini obrambi nastala po odhodu Branka Iliića in Arisa Zarifovića bo v spomladanskem delu zapolnil 21-letni Matic Paljk. Branilec je nogometno odrasel v Kopru, kjer je še kot najstnik zbral 16 nastopov v najmočnejšem slovenskem tekmovanju. Dosegel je en gol, prav proti Olimpiji 19. marca 2017. Po izpadu Kopra se je preselil v vrste Swanseaja, kjer je imel nekaj težav s poškodbami, ki pa so za njim in zdaj je pripravljen na nove izzive. Paljk je z zeleno-belimi podisal pogodbo do konca sezone 2020/21.