Novi selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek bo na klopi debitiral 24. januarja, ko bo ekipa, sestavljena iz igralcev večinoma slovenske lige, v Marbelli v Španiji odigrala prijateljsko tekmo z reprezentanco Kitajske do 25 let. Na seznamu je 23 igralcev, od tega jih je 21 iz slovenske lige. Iz tujine bosta prišla Antonio Delamea Mlinar (ZDA) in Uroš Korun (Poljska). Reprezentanca se bo zbrala 19. januarja in takoj odpotovala v Španijo, kjer bo opravila priprave na tekmo. Ko je pred dvema letoma enako akcijo imel Ljubljančan Srečko Katanec v Združenih arabskih emiratih, Maribor takrat svojim igralcem ni dovolil odhoda v reprezentanco. Mariborčani so pojasnili, da se je akcija tedaj začela 3. januarja, ko so bili igralci še na počitnicah, kar pomeni, da bi prišli neposredno z dopusta in morali odigrati tekmi ter bi tvegali poškodbe. Letos bo akcija 14 dni pozneje in bodo že v ritmu treningov.

»Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife, je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Kitajska reprezentanca do 25 let se že dalj časa pripravlja v Marbelli in je perspektiva za njihovo člansko reprezentanco. Pričakujem pravi pristop, velik motiv za dokazovanje in primerno obnašanje tako na igrišču kot zunaj njega,« je povedal Matjaž Kek.

Seznam igralcev – vratarji: Grega Sorčan (Gorica), Nejc Vidmar (Olimpija), Luka Janžekovič (Aluminij), branilci: Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution, ZDA), Uroš Korun (Piast Gliwice, Pol), Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc (oba Domžale), Klemen Šturm (Mura), Denis Klinar (Maribor), vezisti: Dejan Lazarevič, Adam Gnezda Čerin, Amedej Vetrih, Gregor Sikošek (vsi Domžale), Amir Derviševič, Blaž Vrhovec, Dino Hotić (vsi Maribor), Matic Črnic (Olimpija), Rudi Požeg Vancaš (Celje), Dejan Petrovič (Aluminij), napadalci: Luka Zahović, Jan Mlakar (oba Maribor), Andres Vombergar (Olimpija), Rok Sirk (Mura).