Hokejistom Olimpije gre v alpski ligi vse kot po maslu, Jeseničani pa niti po zamenjavi trenerja ne ujamejo zmagovite forme, s katero bi si zagotovili ugodno izhodišče za uvrstitev v končnico. V zadnjih tednih kaže, da v razigravanju za uvrstitev v četrtfinale ne bodo niti v vlogi nosilcev s prednostjo domačega terena.

Ljubljančani so drugič v letošnji zimi dosegli serijo devetih zaporednih zmag. Na začetku sezone je niz brez poraza prekinilo mlado moštvo iz Salzburga, s katerim se bo Olimpija ravno danes ob 17.30 pomerila na tivolskem ledu. Dodano vrednost slovenskim pokalnim prvakom dajeta predvsem izkušeni kapetan Aleš Mušič in dolgoletni reprezentant Aleš Kranjc, najučinkovitejši hokejist moštva Žan Jezovšek pa se v Ljubljani razvija v resnega kandidata za reprezentanco. Prvi vratar Žan Us in njegova zamenjava Tilen Spreitzer branita korektno, povrhu pa se Olimpiji obrestuje, da v obrambnih nalogah vladata red in disciplina. Zagotovo ni naključje, da so zeleno-beli vodilno moštvo lige v uspešnosti ob igralcu manj. Ljubljančanom gre slabše ob številčni prednosti, saj v tej kategoriji zasedajo skromno deseto mesto, kar je velik izziv tudi za trenerja Jureta Vnuka. Ravno igra z igralcem več bo namreč eden najpomembnejših elementov za odmeven dosežek v končnici tega mednarodnega tekmovanja.

Veliko več negotovosti že od spomladanske sage z izborom vodstva kluba vlada na Jesenicah. Prednovoletni zmagi brez prejetega gola proti KAC 2 in Zell am See sta pogasili požar po bolečem porazu v Tivoliju, potem pa se je železarjem zgodil mrk na gostovanju v Celovcu, kjer so od mladinskega moštva prejeli kar sedem zadetkov. Jeseničani tako hudega poloma v alpski ligi ne pomnijo, zato lahko pišemo o razprodaji ugleda kluba. Krivdo za nedopusten zdrs z najmanj konkurenčnim moštvom lige v zadnjih letih si bodo morali železarji razdeliti med seboj na ravni kolektiva. Kakšni bodo ukrepi trenerskega novinca Marcela Rodmana? Kakšen bo odziv moštva, ki je že izkoristilo bonus spodrsljajev? Jeseničane popravni izpit čaka jutri ob 17. uri, ko se bodo v Podmežakli pomerili z drugo ekipo Salzburga.