Hokejisti Olimpije so sobotno zmago proti Jesenicam nadgradili s sredinim uspehom v Celovcu, kjer so z golom razlike ugnali najslabše moštvo alpske lige. Ljubljančani so v naletu šestih zaporednih zmag, kar jih uvršča tik pod vrh mednarodnega tekmovanja. Več skrbi imajo na Jesenicah. Slovenski prvaki so padli v spodnjo polovico lestvice, zato se bodo morali izdatno potruditi za nastop v izločilnih bojih.

Olimpija se je v minuli premierni sezoni med konkurenco v alpski ligi lovila tako v tekmovalnem kot organizacijskem smislu. Ljubljančani so v četrtfinalu brez zmage klonili proti Jesenicam, na domačih tekmovanjih so ostali brez obeh lovorik. Po koncu sezone so okrepili igralski kader, trener Jure Vnuk pa se je posvetil izobraževanju, kar se je obrestovalo v taktični, kondicijski in mentalni pripravi moštva. Olimpija v letošnji sezoni spada med resnejše kandidate za nastop v finalu, saj so njene predstave od prvega kroga brez izrazitih nihanj. Treba je vedeti, da ima Olimpija v primerjavi z Lustenauom in s Feldkirchom tri tekme manj, zato se ji kmalu nasmiha skok na drugo mesto. Do konca koledarskega leta bo odigrala še dve tekmi – danes bo v Tivoliju gostila Zell am See, v nedeljo se bo odpravila v Salzburg.

Na Jesenicah so z mešanimi občutki pospremili uvodna nastopa železarjev pod taktirko neizkušenega trenerja Marcela Rodmana, ki potrebuje čas, da v celoti spozna svoje moštvo in domet tekmecev. Visoko zmago proti Rittnu je skazil poraz po mlačni igri na tivolskem ledu. Nocoj ob 19. uri v Podmežaklo prihaja podružniško moštvo KAC, nato železarje v nedeljo čaka še gostovanje pri Zell am Seeju. Jeseničanom se že vso sezono pozna, da je vodstvo kluba zamudilo s pripravami, ker je spomladi predolgo odlašalo z imenovanjem predsednika. Odšlo je preveč igralcev, predvsem iz branilskih vrst, ki jih niso nadomestili s primernimi okrepitvami. Če Jeseničani ne bodo ujeli zmagovitega niza, se jim obeta, da v tekmah na izpadanje za končnico ne bodo v vlogi nosilca.