Na Jesenicah je delovala šokterapija z zamenjavo trenerja. Potem ko je moštvo zapustil Gaber Glavič, so železarji pod taktirko njegovega (začasnega) naslednika Aleša Burnika na domačem ledu zanesljivo premagali Zell am See.

Glavičevo slovo s trenerske klopi slovenskih prvakov ni minilo v prijateljskem duhu. Nekdanji reprezentančni vratar je v pismu za javnost poudaril, da bo resnico zadržal zase, predsednika Anžeta Pogačarja pa obtožuje, da je v povezavi z razrešitvijo trenerja govoril laži in dokazal hokejsko neznanje. »Pogačar je bil edini, ki na zadnjem derbiju ni zmogel nasmeha niti aplavza ob zadetkih in vodstvu njegove ekipe. To pove veliko, pravzaprav vse,« je zapisal Gaber Glavič, ki je bil dejansko odpuščen že pred nedeljskim derbijem v Tivoliju, kjer je Olimpija z golom v zadnji minuti tudi po spletu srečnih okoliščin vzela vse tri točke. Glavič si ni naredil usluge, ko je večkrat javno bentil, da v klubu ni denarja za okrepitve. Njegov pomočnik Burnik je ta teden prvič samostojno vodil člansko moštvo. Če bo uspešen tudi na današnji domači preizkušnji ob 18. uri proti Feldkirchu, bo postal resen kandidat za uradno ustoličenje na vročo klop železarjev.

Na Jesenicah se bodo najpozneje v začetku naslednjega tedna odločili glede imenovanja glavnega trenerja do konca zime. Predsedniku kluba Anžetu Pogačarju se ponujajo številni kandidati, vendar v domačem okolju nima široke izbire. Burnik spada med obetavnejše in najbolj izobražene slovenske trenerje mladega vala, saj je opravil šolanje tudi na Finskem pri profesorju Kariju Savolainenu. Pred leti je z Olimpijo osvojil mladinsko prvenstvo EBEL, v Podmežakli pa bi se kot trener članov soočil z najmikavnejšim izzivom na dosedanji trenerski poti. Pogačarju se je že obrestovalo, da je pred letom dni in pol tvegal z Glavičem, ki je v minuli sezoni prepričal z osvojeno dvojno slovensko krono. Mimogrede, v Podmežakli so ob 70. obletnici organiziranega ukvarjanja s hokejem po vzoru velikanov na strop dvorane izobesili prapore za osvojene naslove jugoslovanskih in slovenskih prvakov.

Olimpija bo po tednu dni premora danes gostovala pri novincu v ligi Milanu, ki je daleč od stare slave, zato tekmovanju ne prinaša dodane vrednosti. Ljubljančani so se proti Jesenicam igrali z ognjem, ko so zapravili dva gola prednosti, a jih je v odprtem obračunu s pomočjo ograde rešil Sašo Rajsar. Prava vrednost ekipe s trenerskim štabom na čelu se bo pokazala v končnici, ko tekmeci praviloma kaznujejo nihanja v igri.