Ljubljanski operativno komunikacijski center je v minulih 24 urah prejel 233 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od teh so policisti s področja kriminalitete obravnavali 61 dogodkov, s področja javnega reda in miru 106 dogodkov in s področja prometne varnosti 51. Med drugim so obravnavali drzno tatvino, devet tatvin, šest vlomov in 17 poškodovanj tuje stvari. V 10 primerih je prišlo predvsem do poškodovanja zabojnikov za smeti in na objektih zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov. Na krajih so posredovali tudi gasilci, so sporočili iz policijske uprave Ljubljana.

Ustrelila se je v dlan in nogo

S področja kršitev javnega reda in miru so ljubljanski policisti intervenirali 36-krat na javnem kraju, pri čemer so dve osebi pridržali, in 11-krat v zasebnem prostoru.

Ljubljanski policisti so nekaj po polnoči obravnavalo nesrečo, do katere je prišlo zaradi nepravilne rabe plinske pištole. 31-letna ženska se je na terasi stanovanjske hiše ustrelila v levo dlan in stegno, pri čemer se je huje poškodovala. Tuje krivde policisti niso ugotovili, so pa pištolo, za katero lastnik dovoljenja ne potrebuje, zasegli in jo poslali na analizo.

Na silvestrovanjih brez težav

Ljubljanski policisti so ponoči posredovali tudi v dveh primerih nasilja v družini. V enem primeru so kršitelja pridržali, v drugem pa so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Bolj mirno je bilo na prireditvenih prostorih silvestrovanja na štirih ljubljanskih trgih, kjer policistom v najdaljši noči v letu ni bilo treba posredovati.

Prijave tudi zaradi pirotehnike

Kranjski policisti so ponoči prejeli 133 klicev in obravnavali 52 dogodkov, največ zaradi kršitev javnega reda in miru. Med drugim so opolnoči obravnavali prijavo streljanja na javnem kraju. V hitri intervenciji so na kraju izsledili moškega, pri katerem so našli naboje za plinsko pištolo. Proti kršitelju sedaj vodijo prekrškovni postopek, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Prijave kršitev z uporabo pirotehnike so začeli prejemati že v ponedeljek popoldne, ko so policisti v Radovljici obravnavali prijavo metanja petard proti ljudem. Pri tem so mladoletniku zasegli 31 kosov pirotehnike.

Od 20. ure zvečer pa so se zvrstile prijave metanja petard na Zgornjem Brniku, gorečih smetnjakov v Podlubniku in Kranju, na Jesenicah je gorela travnata površina, v Kranju pa naj bi del pirotehnike neko osebo rahlo poškodoval po glavi. Iz Bohinja pa so kranjski policisti prejeli prijavo spuščanja raket med parkiranimi vozili in suma poškodovanja vozil.