Na božično noč oziroma že v zgodnjih torkovih urah je izbruhnil požar ob Letališki cesti v Ljubljani v prostorih Sparovega logističnega centra. Kot so po požaru sporočili gasilci in policisti, je zagorelo v termocentrali pekarne, v kateri s plinom ogrevajo olje v peči za peko kruha. Gre za trideset kvadratnih metrov velik in petnajst metrov visok prostor, ki je v požaru pogorel, ogenj pa se je razširil tudi na zorilnico banan oziroma hladilnico. Zajel je tudi okoli 250 kvadratnih metrov ostrešja.

Dim tudi v poslovne prostore

Požar je bil obsežen, 90 gasilcem, ki so na Letališko cesto prišli s 24 gasilskimi vozili, pa je uspelo do jutra ogenj lokalizirati in tudi pogasiti. Nato jih je čakalo še črpanje vode in varovanje pogorišča, medtem ko so si lahko policisti popoldne že začeli ogledovati opustošenje, ki so ga za seboj pustili ognjeni zublji.

Poleg poklicnih ljubljanskih gasilcev so pri gašenju sodelovali tudi prostovoljni gasilci sedmih gasilskih društev, ki so morali po intervenciji še zračiti zadimljene prostore. S tem so imeli precej dela, saj se je dim razširil tako po spodnjih skladiščnih prostorih kot tudi po poslovnih prostorih nad njimi. Dimu so prostor naredili tudi gasilci, ki so morali med gašenjem umakniti panelne stene med nekaterimi prostori. Med gašenjem na srečo ni prišlo do poškodb.

O škodi iz Spara med prazniki še niso poročali, generalni direktor Spara Slovenija Igor Mervič pa je za STA pojasnil, da ogenj ni poškodoval samega logističnega centra, tako da bo dobava blaga v trgovine že jutri potekala nemoteno.