Ali je pilot v letalu

Pregled letošnjih najbizarnejših kroničnih dogodkov doma in po svetu začenjamo s serijo nenavadnih zgodb v zraku. Indijci so prepovedali delo pilotu in pilotki, ki sta se med letom (!) sprla, se stepla, jokala, lasala… Vmes nekaj časa v pilotski kabini ni bilo ne enega ne drugega. V Avstraliji je pilot zgrešil cilj za 50 kilometrov. Razlog? Zaspal je. V Angliji je letalo zamujalo, ker je bil pilot pijan kot čep. Še dobro, da so ga pravi čas zavohali. O pijanem kopilotu so poročali tudi iz Nemčije. Še dobro, da ni še več letalskih nesreč.

Zasilno pristal na strehi

Preden varno pristanemo na tleh, še ena iz domačih logov. Jadralni padalec je vzletel s Kala in hotel pristati pri Hrastniku. Ni mu uspelo. Odločil se je za zasilni pristanek na nogometnem igrišču. Pa tudi pri tem manevru ni bil uspešen. Tam je namreč prišel v močan zračni vrtinec, izgubil je višino in zasilno pristal kar na strehi stanovanjskega bloka. Očitno je šlo za zares izkušenega padalca, ki jo je odnesel praktično brez praske. Vestni policisti so zapisali, da je poškodoval dva kvadratna metra strešnikov in tako povzročil za 300 evrov škode. Gasilci so brezplačno rešili padalca s strehe in odstranili padalo z električnih kablov.

Ustrelil se je v nogo

S Hrvaškega smo poročali o nenavadni strelski nesreči. Po rokometni tekmi med Srbijo in Hrvaško je šel hudo opiti 33-letni Zagrebčan malo na zrak. V roki je imel malokalibrsko pištolo v obliki nalivnega peresa, s katero je nameraval sprožiti strel z bližnjega nasipa. Še preden je prišel do cilja, ga je zapeklo v desni nogi. Izkazalo se je, da se je pomotoma ustrelil tik pod kolenom. Orožje je vrgel v smeti in odšepal do doma ter poklical reševalce. Kasnejši laboratorijski pregled je pokazal, da je imel v krvi kar 2,3 promila alkohola. »Sem žrtev lastne neumnosti,« je priznal Jutarnjemu listu. A bejž no.

Morski srnjaček

Koprčane je nekega dne presenetil nenavaden prizor. V morju ob semedelski promenadi niso videli delfina, kita ali morskega psa, pač pa čisto navadnega gozdnega srnjaka. Na pomoč so prihiteli gasilci in lovci, a je pred njihovim prihodom srnjačku že uspelo priplavati na obalo. Očitno mu je bilo malce nerodno pred številnimi zvedavimi pogledi in se je skril kar v javna stranišča na koprski tržnici. Ves prestrašen, premražen in tresoč se je čisto mirno usedel na tla in počakal, da so ga lovci in gasilci prenesli do avtomobila in ga odpeljali v naravno okolje na območju Srmina. Še dobro, da je šlo za morje ob koprski obali. Kaj bi bilo, če bi srnjaček, recimo, zaplaval tja proti sredini Piranskega zaliva. Mednarodni incident!

Zavozlan na gugalnici

Kadar se znajdemo v stiski in si ne znamo več pomagati, so naši gasilci tisti, ki zmeraj priskočijo na pomoč. Na to se je spomnila mamica, ki je v Bukovški ulici na Viru gugala svojega sinčka. Po spletu okoliščin se je malčkovo spodnje perilo tako zapletlo v gugalnico s krožnikom, da ga mama ni zmogla sama rešiti iz zapletene situacije. Poklicala je na številko 112 in na pomoč so prihiteli iz Centra za zaščito in reševanje Domžale. »Ko smo prišli na kraj dogajanja, je mamica otroka držala v zraku. Nemudoma smo prerezali vrv, odmotali gugalnico ter osvobodili otroka,« nam je intervencijo opisal vodja izmene Jani Jeraj. Predali so ga reševalcem, ki so tudi prišli na pomoč. Ugotovili, da je bil deček zgolj prestrašen, poškodb pa ni utrpel.

Uredništvo rubrike Od petka do petka vam želi srečno novo leto in čim več trapastih, a nedolžnih ter seveda prav nič zaresnih črnokroničnih zgodbic.