Pijana obtičala na tirih

Kakšna je predzgodba voznice, ki je v ponedeljek ponoči z avtom obstala na železniški progi med postajama Logatec in Planina, ni znano. Verjetno je imel kaj pri tem alkohol, saj so policisti namerili 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Morda je gospa iskala bližnjico do doma in je del poti pač potekal po železniških tirih. Ne vemo. Znano pa je, da se je kar nekaj časa – dobrih 300 metrov – vozila po progi, pri čemer je ovirala železniški promet. Še dobro, da imamo tako slabe proge in počasne vlake, da jim uspe tudi v zadnjem trenutku ustaviti vagone, sicer bi lahko pred dnevi prišlo do tragične nesreče.

Morilec divjadi mora vsak mesec gledati Bambija

Edinstveno kazen, sicer povsem primerno zločinu, je ameriški sodnik naložil krivolovcu Davidu Berryju mlajšemu. Berry, njegov oče in brat so namreč v nekaj letih v zvezni državi Misuri nezakonito pobili več sto srn in jelenov. »Odrezane glave ste kot trofeje odnesli domov, trupla pa pustili v gozdu. Nekateri divjad pobijajo zaradi rogov in profita, vi pa ste ubijali zgolj iz zabave,« je lovce oštel sodnik in jih obsodil na leto dni zapora. Berryju mlajšemu je dodal še prav posebno kazen – v zaporu si bo moral vsaj enkrat na mesec ogledati Disneyjevo risanko Bambi. Srnica, osrednji lik risanke, je namreč v otroštvu pod streli krivolovca izgubila starša. Glede na tragičnost s čustvi nabitega prizora, ko Bambi ostane povsem sam v gozdu in na svetu, je prav mogoče, da bo tudi možati krivolovec potočil kakšno solzo in v prihodnje, ko mu bodo morda celo vrnili trenutno odvzeto dovoljenje za lov, dobro premislil, kaj in zakaj to sploh počne.

Mi(l)ki miška

Huje od tega, da v jabolku najdete črva, je le še to, da ga najdete le še polovico, pravi ponarodela modrost. Nekaj podobnega se je pripetilo Francozinji Priscilli in njeni dveletni hčeri Myi, ki sta po trinajstih pojedenih čokoladicah v adventnem koledarju našli mrtvo miš. Mama je bila sumničava že dva dni prej, ko sta s hčerjo v enem od okenc našli rahlo oglodan košček čokolade. »Ko sva odprli 14. okence, je iz njega grozljivo zasmrdelo,« je strašljiv in nič kaj prazničen dogodek opisala lokalnim medijem. Predvideva, da se je miš v koledar prikradla med proizvodnjo in ostala ujeta med plastiko in kartonom. Dodaten šok je doživela, ko ji je proizvajalec, podjetje Milka, ob pritožbi naložil, naj shrani koledar s trupelcem vred. »Dala sem ga v vrečko za smeti in v zamrzovalnik,« se je zgrozila. Edina svetla točka celotne zgodbe je ta, da se je pokojni miški uspelo posladkati z vsaj precej okusno zadnjo večerjo.

Najnerodnejši ropar leta

Nagrada za najbolj nespretnega tatu leta bi lahko romala v roke Belgijca, ki si je zaželel brezplačno pivo. Z njim si je postregel okoli četrte ure zjutraj na odprtem skladišču trgovine Spar v bližini mesta Gent. Po navedbah lokalnih medijev je že pred tem nekaj spil, a bil vendarle prepričan o uspehu svojega podviga. Motil se je. Zapletlo se je med pobegom, ko se je z oblačili zataknil za koničasto ograjo in na njej obvisel z glavo proti tlom. Poslovodja trgovine je povedala (njegov ponesrečen poskus pobega je ujela kamera), da so ga po 45 minutah muk rešili mimoidoči, ki njegovih nečednih namenov sploh niso opazili. A tu se zgodba ne konča. Nespametni nepridiprav se je namreč nekaj minut pozneje vrnil na nesrečni kraj, saj je tam »pozabil« pivo. Tudi drugi poskus pobega se je izjalovil. Znova se je zataknil za ograjo in na njej obvisel. Dodatni oteževalni okoliščini sta bila sneg in mraz, kakor tudi, da je bil oblečen zgolj v spodnjice. Ker se je na ograjo zataknil pri gležnjih, je mislil, da se mu bo uspelo rešiti tako, da sleče hlače. Tudi tokrat se je motil. Na njegovo veliko srečo – verjetno je bilo ogroženo celo njegovo življenje – je mimo po kakšni uri bingljanja prišla trojica in mu pomagala na trdna tla. Zgodbi o potegavščini prijateljev, ki jim jo je natvezil, niso verjeli, zato so poklicali policijo. Po navedbah lokalnih medijev se ga je sodnik usmilil in mu naložil milostno kazen. Navsezadnje mu kljub dvema poskusoma iz trgovine ni uspelo nič ukrasti.

Pripravila Tamara Krivec