Gasilcem izmaknil defibrilator

Prav posebne vrste tat moraš biti, da ti sploh pade na pamet, da bi ukradel defibrilator, da potem po (kratkem) razmisleku še vedno vztrajaš, da je to dobra ideja, in da na koncu akcijo dejansko izpelješ. Prav to se je pripetilo v ponedeljek, ko je 37-letni Ptujčan s stavbe enega od prostovoljnih gasilskih društev v okolici izmaknil defibrilator. Moški očitno ni pomislil, kakšne posledice bi lahko imelo njegovo res nespametno dejanje, če bi defibrilator v času, ko ga je imel pri sebi, nekdo nujno potreboval. Morda ga je pa sam, kaj vemo. 1800 evrov vredno napravo so policisti pri Ptujčanu že našli in mu jo skupaj s pripadajočim kovčkom zasegli, namesto kariere zdravnika ali reševalca pa ga čaka perspektivna kariera zapornika.

»Babji ravs« – v domu za upokojene

Da sodobni domovi za starejše nikakor niso več »hiralnice«, kot so jih opisovali nekoč, kaže novica mariborskih policistov. V sredo dopoldne sta se namreč v eni od tamkajšnjih ustanov za varovanje in prebivanje starejših oseb sprli oskrbovanki. Ena stara 82, druga 68 let. A ni ostalo zgolj pri besednem dvoboju. Starejša je namreč tako močno odrinila mlajšo, da je ta padla in se ob tem hudo poškodovala. Policisti bodo 82-letnico, ki ji volje do življenja očitno ne manjka, ovadili. Samo želimo si lahko, da bi bili tudi mi pri teh letih še toliko pri močeh. Pa ne za prepire in pretepe.

Zaradi Božička ob službo

Resnica skazica! A ne vedno. Iskrenost se je namreč ameriški učiteljici močno maščevala. Ker je prvošolčkom razkrila resnico o Božičku (da torej ne obstaja), je izgubila delovno mesto. Starši malčkov so namreč prepričani, da je njihove otroke oropala veselja in pričakovanja v prazničnem času, mit pa naj bi razblinila na posebno nesramen način. A to še ni vse! Otroke je nadalje zanimalo, kako je z obstojem drugih »junakov«, ki darila nosijo čez leto, na primer z velikonočnim zajcem in zobno miško, ki pod blazine nastavlja denar v zameno za mlečne zobke. »To so le izmišljotine,« je bila kruta resnica, ki so jo v šoli tisti dan izvedeli malčki. Le nekaj dni kasneje se je morala sama soočiti s krutostjo življenja – da Božiček kdaj tudi kaj vzame, ne samo daje.

Kepe odslej v skladu z zakonom

Da so nekateri zakoni butasti, se zavedajo tudi otroci. Devetletni Dane živi v manjšem kraju na severu ameriškega Kolorada, ki ga velikokrat zasuje sneg. »Gre za povsem preživet zakon,« je deček nagovoril mestni svet. »Rad bi se kepal, ne da bi s tem zašel v težave,« je dodal. Mestne veljake je prepričal in soglasno so ukinili skoraj stoletje star zakon o prepovedi kepanja. Snežne krogle so namreč, vsaj v teoriji, spadale v sklop uredbe o prepovedi metanja ali streljanja kamnov in/ali izstrelkov v ljudi, živali, stavbe, drevesa ali vozila. Prav vsi verjetno ne bodo navdušeni nad spremembo zakona. Zagotovo ne štiriletni Dax, ki ga je njegov starejši brat že določil za svojo prvo tarčo.

V zapor zaradi čipsa

Petindvajsetletna Irka Kathleen McDonagh se je znašla za zapahi, ker je v eni od trgovin v Corku odprla pločevinko čipsa in trgovinski verigi Tesco povzročila škodo v višini 1,5 evra. McDonaghova je imela pred tem že prepovedan vstop v to trgovino in je bila stara znanka zaposlenih. Ko so jo varnostniki opazili in jo poskušali napoditi iz trgovine, je odprla čips in domnevno rekla: »Zdaj mi morate dovoliti, da ga plačam.« Motila se je. Proizvod je tudi tako poškodovala, da ga na prodajne police niso mogli več vrniti. Sodnik ji je dodelil dva meseca zaporne kazni, odločitev pa utemeljil z besedami, da je obtožena namerno odprla proizvod kljub opozorilom varnostne službe, naj zapusti prodajalno. Irska je očitno najvarnejša in z resnimi zločini najmanj posejana država na svetu, če prostor na sodišču dobijo (tudi) takšni primeri.

Policisti v lovu na prstan

Newyorški policisti med preganjanjem najhujših zlikovcev najdejo čas tudi za bolj prijetna opravila. Britanca John in Daniella sta se na vrvežu polnem trgu Times Square pred dnevi namreč zaročila. John je, kot se spodobi, pokleknil in ljubezen svojega življenja zaprosil za roko. Ko ji je skušal prstan natakniti na roko, se mu je ta nerodno izmuznil in skozi rešetko padel v kanal. Tudi skorajda nadčloveški napori pri iskanju izgubljene dragocenosti niso bili dovolj za srečen konec njunega najlepšega dneva v življenju. Še dobro, da imajo newyorški možje v modrem čut za romantiko. In dostop do kanala. Prstan so rešili in celo očistili, s pomočjo twitterja pa našli (ne)srečen par. Konec dober, primer pa rešen. PS – rekla je da!

Vozil z glavo skozi okno

Se še spomnite lika Acea Venture? Saj veste, to je tisti nori detektiv, ki nas je z nenavadnimi grimasami in neobičajnimi preiskovalnimi metodami navduševal v filmu sredi 90. let. Policisti v Lincolnu v ameriški zvezni državi Nebraska so pred dnevi naleteli na njegovega posnemovalca. Ker je avtomobil vozil tako, da je glavo molil skozi okno, je najprej trčil v drevo, zatem pa še v zid. Razlog za tovrstno filmsko vožnjo je bil povsem enostaven – med dežjem so se mu namreč pokvarili brisalci na vetrobranskem steklu, časa za postanek (kaj šele za popravilo) pa ni imel. S kraja nesreče je sprva pobegnil, policisti pa so ga kmalu našli in prijeli. Verjetno ni nič kaj presenetljivo, da je avto vozil pod vplivom alkohola. Česar pa Ace zagotovo ne bi odobraval.