V Bormiu in na Semmeringu bodo danes in jutri zadnje štiri tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Na progi Stelvio se bodo najhitrejši smučarji merili v smuku in superveleslalomu, v bližini Dunaja pa bodo v veleslalomu in slalomu tekmovale alpske smučarke. Pogled v ogledalo dosežkov v tej sezoni ne obeta vidnejših uvrstitev, saj ekipi, ki jih vodita Peter Pen in Denis Šteharnik, na začetku sezone zaostajata za pričakovanji in napovedmi.

Ženska reprezentanca v tehničnih disciplinah je še v minuli sezoni, ki jo je zaradi poškodbe izpustila Ilka Štuhec, tvorila jedro uspehov slovenskega alpskega smučanja. V tej sezoni se pozna odsotnost Tine Robnik, ki se je poškodovala v Ofterschwangu ter izpustila finale svetovnega pokala. Druga težava v slovenski reprezentanci je poškodba Mete Hrovat. Najobetavnejša slovenska alpska smučarka ima sredi sezone težave z gležnjem. V taboru Kranjskogorčanke so menili, da bodo težave odpravili v nekaj dneh, ko so ji pred tekmami v Courchevelu zdravniki s punkcijo odstranili vodo iz gležnja. A se je v neugodnem trenutku zavleklo, zaradi česar je morala Hrovatova izpustiti tekme v Franciji. Ker še vedno čuti bolečine v smučarskem čevlju, se je včeraj odločila, da bo enako storila tudi na današnji in jutrišnji preizkušnji na Semmeringu. V reprezentanci tako nimajo razlogov za optimizem, saj tudi Ana Drev, Ana Bucik in Maruša Ferk ne dosegajo želenih rezultatov.

Spodbudnejša vest iz slovenske ženske tehnične reprezentance je, da že nekaj tednov znova na snegu trenira Tina Robnik. Kdaj se bo vrnila na tekme svetovnega pokala, še ni znano. Robnikova v zadnjem obdobju trenira skupaj s slovensko reprezentanco.

Smukači se bodo danes pomerili na klasiki v Bormiu, kjer je slovensko alpsko smučanje po zaslugi Andreja Jermana pred devetimi leti doseglo eno od treh smukaških zmag. Rezultati slovenskih alpskih smučarjev na treningih niso bili v ospredju. Najbolj se je izkazal Klemen Kosi, ki je v tej sezoni za zdaj edini pokazal napredek. Prvi trening je dobil Italijan Christof Innerhofer, včeraj pa je bil najhitrejši Avstrijec Vincent Kriechmayer.