»Vsak dan razmišljam o mojih podvigih na zadnjih dveh tekmah. Zmaga je zame zagotovo velik uspeh, tudi slalom sem odpeljal zelo dobro, dosegel sem najboljši rezultat v karieri, gotovo so bili zadnji dnevi posebni, vse je lepše, sem zelo zadovoljen in upam, da nadaljujem v tej smeri,« je povedal Kranjec na današnji novinarski konferenci v Ljubljani.

Šestindvajsetletnik iz Bukovice pri Vodicah je bil najhitrejši na četrtem veleslalomu sezone. Po prvi vožnji je imel četrti čas, v finalu pa dobrega izhodišča ni pokvaril, kar se mu je primerilo na prvih treh veleslalomih, z desetim časom finalne vožnje se je tako prvič v svetovnem pokalu zavihtel na najvišjo stopničko.

Za nazaj se vse zdi zelo enostavno, a do tega uspeha ni bilo enostavno priti: »V prvi vrsti je pomembno dobro smučanje, potem pa glava naredi svoje. Sigurno sem si želel že kakšno tekmo prej takšen res dober rezultat, da bi mi bilo lažje na naslednjih tekmah. Sem verjel vase, na zadnjem veleslalomu sem to tudi pokazal, dve dobri vožnji in končno sem naredil tisto, kar znam, in potem je prišla zmaga.«

Misel, da bi lahko posegel po najvišjih mestih, se mu je sicer pletla po glavi že v minuli sezoni: »Že lani sem verjel, da sem med najboljšimi. Vedno sem bil blizu, osvojil sem stopničke, nikoli pa mi ni uspel ta res največji met, torej zmaga. Kljub temu, da sezone nisem začel optimalno, sem verjel, da zmorem, saj sem v pripravljalnem obdobju zelo dobro smučal. Na srečo je moja vztrajnost obrodila sadove.«

»Na tekmah so vedno rezerve. Nemogoče je narediti tekmo optimalno. Težji pogoji, kot so, težje je narediti optimalno tekmo. Tudi Saalbach ni bila optimalna tekma. Edino, kar sem res naredil optimalno, je bil moj pristop v drugem teku, a so se tudi meni dogajale napake. Tehnično, fizično, psihološko sem na zelo visoki ravni, ampak vedno so rezerve. Bom delal v tej smeri, da grem vedno višje,« napoveduje Kranjec, ki si zelo želi osvojiti stopničke tudi na domačem terenu v Vitrancu v Kranjski Gori.