Prvo ime smučarske sobote je bila znova Mikaela Shiffrin. Triindvajsetletnica je v Courchevelu namreč prišla do jubilejne 50. zmage v svetovnem pokalu ter 35. slalomske in s tem izenačila rekord Avstrijke Marlies Raich (pred poroko Schild) po številu slalomskih zmag v svetovnem pokalu. Američanka je postala del elitnega kluba velike osmerice svetovnega pokala z vsaj 50 zmagami. Med ženskami imajo 50 zmag in več Švicarka Vreni Schneider (55), Avstrijka Annemarie Moser - Pröll (62) in Američanka Lindsey Vonn (82). Je pa postala Shiffrinova najmlajša v zgodovini, ki je še pred svojim 24. rojstnim dnevom, tega bo praznovala marca, osvojila 50 zmag. Shiffrinova se je izenačila z italijansko legendo Albertom Tombo, več zmag od nje pa imajo med moškimi še Avstrijca Hermann Maier (54) in Marcel Hirscher (63) ter sloviti Šved Ingemar Stenmark (86).

»Če sem iskrena, so me podatki o številu mojih zmag kar nekoliko zmedli. Resnično sem se morala potruditi, da o vsem skupaj nisem razmišljala in sem se osredotočila zgolj na smučanje,« je povedala Mikaela Shiffrin, ki ima v skupnem seštevku svetovnega pokala kar 501 točko prednosti pred Slovakinjo Petro Vlhovo, z uspehi pa je v letošnji sezoni zaslužila že 351.000 dolarjev, trikrat več od katere koli druge smučarke. Od Slovenk je do točk prišla le Ana Bucik, ki je bila na koncu 22.

Precej bolje je v Madonni di Campiglio šlo Žanu Kranjcu, ki je s startno številko 77 prišel do 11. mesta in s tem slalomske uvrstitve kariere. »Proga je bila izredno dobro pripravljena, tako da je imelo veliko visokih številk dobre možnosti, da pridejo v drugi tek. To sem izkoristil,« je povedal Žan Kranjec. Zmago, prvo v karieri, je slavil Švicar Daniel Yule, potem ko je vodilni po prvem teku Avstrijec Marcel Hirscher naredil napako, drugi Norvežan Henrik Kristoffersen je povozil kol, tretji Avstrijec Marco Schwarzem pa je bil na koncu drugi.