Italijanska nogometna zveza se je hitro odzvala na rasistične incidente na tekmi med Interjem in Napolijem (1:0) ter kaznovala milanski klub z dvema tekmama igranja na praznem stadionu, še za eno tekmo pa zaprla severno tribuno, na kateri se nahajajo najbolj problematični navijači kluba.

Domači navijači so se Koulibalyja lotili z oponašanjem zvokov opic, na kar so sodnike in delegate tekme na stadionu San Siro večkrat opozorili odgovorni pri Napoliju. Uradni napovedovalec na tekmi je sicer večkrat pozval domače navijače, naj prenehajo, a brez učinka, tekma se je kljub temu nadaljevala.

Na koncu si je senegalski nogometaš v 81. minuti prislužil predčasni odhod z igrišča zaradi sarkastičnega ploskanja sodniku po dobljenem rumenem kartonu za prekršek. »Koulibaly je bil vsekakor razdražen. Ponavadi je umirjen in profesionalen, ampak vseskozi je bil tarča opičjih zvokov,« je po tekmi pojasnil trener Napolija Carlo Ancelotti. Napoli je sicer zmagoviti gol dosegel v sodniškem dodatku drugega polčasa, dal ga je Lautaro Martinez.

Koulibaly: »Ponosen sem na to, da sem Francoz, Senegalec, Neapeljčan, da sem človek«

»Trikrat smo zaprosili, da se ukrepa, vendar se je tekma nadaljevala. Vseskozi so govorili, da se lahko ustavi, ampak kdaj? Verjetno bo treba naslednjič zadeve vzeti v lastne roke in bomo morali preprosto nehati igrati. Če zapustimo igrišče, bomo verjetno zaradi tega izgubili tekmo, vendar smo pripravljeni tudi na to. To, kar se zdaj dogaja, ni dobro za italijanski nogomet,« je bil po poročanju Gazette dello Sport jasen 59-letni legendarni trener.

Na incident se je z objavo na twitterju odzval tudi 27-letni nogometaš, ki je v objavi zapisal, da je »ponosen na barvo svoje kože«. »Žalosten sem, da smo izgubili, predvsem da sem svoje brate na igrišču pustil same. Vendar sem ponosen na barvo svoje kože. Ponosen sem na to, da sem Francoz, Senegalec, Neapeljčan, da sem človek,« je zapisal Koulibaly.

Koulibalyju se je že opravičil župan Milana Giuseppe Sala, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki je obnašanje navijačev označil za sramotno. »Opravičujem se Koulibaliyju v svojem imenu in imenu vseh Milančanov, ki verjamejo v to, da smo tudi v teh težkih časih vsi bratje.«