Čeprav je Al Ain, nogometni klub iz Abu Dabija, izgubil tekmo za naslov klubskega svetovnega prvaka, v kateri ga je s 4:1 premagal Real Madrid, je bil finale v domačih Združenih arabskih emiratih vseeno odlična reklama za ta arabski klub.

Real Madrid dodatne reklame ne potrebuje. Ima skoraj 500 milijonov navijačev, njegova tržna vrednost je ocenjena na več kot milijardo evrov, za najpopularnejši klub pa velja tudi, ko gre za družbena omrežja. Avgusta je Real Madrid namreč postal prvi nogometni klub, ki je presegel sto milijonov sledilcev na facebooku. Danes jih ima še 10 milijonov več, poleg tega pa še 67 milijonov sledilcev na instagramu in dobrih 31 milijonov sledilcev na twitterju. Al Ainu sicer pravijo arabski Real Madrid, a ima precej manj navijačev, natančneje stokrat manj od španskega favorita – okoli pet milijonov. Veliko manj je tudi njegovih sledilcev na družbenih omrežjih: na facebooku 100.000, na twitterju okoli 450.000, na instagramu pa 210.000.

Prerodil šejkov klub

Je pa Al Ain, katerega vrednost ocenjujejo na 15,5 milijona evrov, zato toliko zanimivejši za Hrvate, saj ga trenira Zoran Mamić, nekdanji hrvaški nogometaš in brat še bolj razvpitega Zdravka Mamića. Medtem ko se je bivši šef nogometnega kluba Dinamo Zdravko Mamić, ki mu je sodišče zaradi oškodovanja Dinama prisodilo šest let in pol zapora, zatekel v Hercegovino, saj ima tako hrvaško kot bosansko-hercegovsko državljanstvo, gre Zoranu Mamiću, ki ga je hrvaško sodišče v primeru Dinama obsodilo na štiri leta in 11 mesecev zapora, zelo dobro v Abu Dabiju. Tam kot trener Al Aina prejema pet milijonov ameriških dolarjev plače na leto.

Izjave Zdravka Mamića, da nima več denarja in da živi od plače svojega brata, tako morda niso popolnoma iz trte izvite, saj ima Zoran Mamić več kot dovolj evrov, da vzdržuje svoje »manj srečne« družinske člane. Danes velja za najbolje plačanega hrvaškega trenerja, je pa tudi prvi trener, ki mu je uspelo, da je nogometni klub iz Združenih arabskih emiratov popeljal v finale klubskega svetovnega prvenstva v nogometu. Prav minuli teden mu je lastnik kluba Al Ain, šejk Mohamed bin Zayed Al Mahyam, ponudil novo, še boljšo pogodbo, ki jo bo, kot pišejo hrvaški mediji, najverjetneje sprejel.

Uspehi tudi med ženskami

Se pa hrvaški mediji skoraj toliko kot s trenerskimi uspehi Zorana Mamića ukvarjajo tudi z njegovimi ženskami, saj oba brata veljata za prava plejboja, ki sta se vedno gibala v družbi lepotic. Najdlje je bila z njim prva žena, danes 46-letna Vanja Horvat, s katero sta bila poročena 17 let. Zakon z diplomirano stomatologinjo in s podjetnico, s katero ima dva otroka, sina Bruna in hčer Nino, je trajal do leta 2010.

Toliko, kot se je pisalo o njima, je bilo prelitega črnila tudi zaradi zdaj že 25-letne hčere Nine. Ta je pred dvema letoma pristala v priporu, ker je grozila nekdanjemu fantu in njegovi mami, letos pa so se mediji ukvarjali še s tem, da je po letu zveze zanosila z zagrebškim raperjem Josipom Jakopecem. Novo ljubezen si je našla tudi mama Vanja Horvat, ki je zdaj z Mladenom Vebrom, s podpredsednikom podjetja Atlantic Group in predsednikom uprave košarkarskega kluba Cedevita.

Ekonomistka Ana Šikić, ki je sedem let mlajša od Vanje Horvat in naj bi bila tudi razlog za razpad njunega zakona, je bila z Zoranom Mamićem štiri leta, od katerih sta bila dve leti poročena. Nato je sledila manekenka Antica Filipović Grčić, za njo pa manekenka Darija Crnjaković, s katero je skupaj od lanskega oktobra in menda že živita skupaj v Združenih arabskih emiratih.