Da ne omenjam primerov, ko sodniki v kakem primeru gredo, v drugem pa ne gredo preverit dogodka na VAR. Pravzaprav bi bilo treba to pristojnost sodnikom vzeti in jo dati ekipam. Kot pri tenisu. Da ima vsaka ekipa na voljo pač določeno število »challengejev« in se po presoji trenerja ali pač kapetana odloča, kdaj jih bo izkoristila. Sodniki naj pa sodijo naprej po starem. Tipičen primer je tekma Athletic Bilbao – Girona dve španski koli nazaj. Medtem ko je VAR razveljavil gol Girone, sodnik ni šel preverjat upravičenosti (simuliranega) penala za Bilbao. Je pa ta odločitev, zdi se, Bilbao dvignila generalno. Prejšnje kolo jim je uspelo izvleči remi pri Alavesu, zdaj pričakujejo Valladolid. 1.73 je na zmago domačinov. Vredno tveganja.

V Angliji se držimo West Hama. V prejšnjem kolu je izpolnil pričakovanja, tokrat pa gosti Watford. Hammersi (štiri zaporedne zmage) niso bili v takšni seriji od leta 2006, medtem ko je Watford v nasprotnem trendu. Bogatih 2.30 je na voljo za zmago domačinov in še vedno solidnih 1.35 na dvojni znak. Tudi v Franciji nadaljujmo z Monacom, čeravno je bil prejšnji teden od pričakovanega gola proti Lyonu zelo daleč. Prav nebogljeno so delovali. A vmes so v pokalu vendarle zmagali. V goste jim prihaja Guingamp, ki je v pokalu srečno po penalih odpravil Nico in je na lestvici zadnji. Gostje prihajajo brez mladega Thurama (najboljšega strelca in sina Liliana Thurama). Seveda, da je tvegano, vendar pa 1.85 na zmago Monaca vabi.

V derbiju italijanskega vikenda med Juventusom in Romo je nastop Džeka vprašljiv, vseeno pa 1.97 na »oba gol« zbuja pozornost. Bolj gotovo se zdi 1.75 na zmago Udineseja nad Frosinonejem, zanimivih je pa tudi 2.35 na zmago Parme doma proti Bologni. V postavo Parme se menda vrača Gervinho, s katerim so domačini bistveno bolj strupeni. In še Nemčija. Derbi Eintracht – Bayern. 5.25 na enico in 2.35 za dvojni znak na domačine. Kdo tega ne bi poskusil? Jović, Kostić, Rebić? Tega Bayern ta trenutek nima. Tekma vikenda!