Slovenski smučarji skakalci in skakalke bodo jutri tekmovali na državnem prvenstvu na Bloudkovi velikanki v Planici, kjer se bodo pomerili posamično in v ekipni konkurenci. V moški konkurenci bo tekma zadnje sito za izbiro reprezentance za 67. novoletno turnejo, ki se bo začela v soboto, 29. decembra, v Oberstdorfu. Peter in Domen Prevc, Timi Zajc in Jernej Damjan imajo mesto v ekipo zagotovljeno. Preostala dva tekmovalca bo selektor Gorazd Bertoncelj izbral glede na skoke na treningih in državnem prvenstvu.

Med člani bo naslov branil Timi Zajc, ki je osvojil lovoriko v vseh starostnih kategorijah. »Zdaj, ko imam naslove v vseh kategorijah, je to zame povsem normalna tekma. V preteklosti je bila zame izziv, ko sem se dokazoval, da sem z vsako lovoriko korak bliže ekipi za nastopanje v svetovnem pokalu. Tekmo bom izkoristil tudi za testiranje nekaterih stvari,« je napovedal Timi Zajc, ki je lani zmagal pred Anžetom Semeničem in Petrom Prevcem.

»V primerjavi s prejšnjimi leti, ko je bilo prvenstvo formalnost, ki jo moramo opraviti, bo letos zame dobrodošlo. Tekmovanje bom skušal izkoristiti, da bom občutil pritisk, tekmovalnost in protokol tekme,« je dodal Peter Prevc, ki se že veseli dveh prostih dni v ponedeljek in torek. A to ne pomeni, da se bo ulegel in nič delal, ampak si bo dneva organiziral tako, da bo občutil praznično vzdušje.

Med ženskami bo naslov prvakinje branila Ema Klinec in med klubi Triglav Kranj. Dogajanje v Planici se bo začelo ob 10. uri s kvalifikacijami za tekmo članov.