Na tretjem ženskem veleslalomu sezone je Ana Drev prvič osvojila točke svetovnega pokala. Slovenska alpska smučarka je v Courchevelu zasedla 21. mesto. Osamljena Slovenka na današnji preizkušnji se je pokazala v najlepši luči v tej sezoni, a še vedno precej zaostaja za najboljšimi veleslalomistkami. V Courchevelu se je Ana Drev pred tremi leti prvič uvrstila na zmagovalni oder.

Organizatorji so imeli veliko težav z izvedbo preizkušnje. Vreme v francoskih Alpah je slabo, med obema progama pa je padal moker sneg, ki se je tekmovalkam prijemal na očala, zato so v difuzni svetlobi slabo videle na progo. Druga proga je bila še krajša kot prva, saj je trajala slabih 50 sekund. Zelo slabo vreme je napovedano tudi za današnjo slalomsko preizkušnjo, ki sicer ne bo ogrožena, če bo organizatorjem uspelo odstraniti novozapadli sneg. Po poročanju trenerjev je snežna podlaga odlično pripravljena.

»Reprezentanca je trenutno zdesetkana, a z Ano nekako držimo stik s tekmicami. Rezultat Ane Drev za ekipo ne pomeni veliko, bolj je pomemben njej sami, saj je osvojila prve točke svetovnega pokala. Na treningih kaže boljše vožnje. Verjamem, da bo na naslednjih preizkušnjah na Semmeringu napredovala. Ana Bucik se ni počutila najbolje, zato smo se odločili, da je pred današnjim slalomom ne obremenjujemo,« iz Courchevela sporoča trener Denis Šteharnik.

Razlike po prvi progi so bile zelo majhne, saj je najboljših šest smučark ločilo 27 stotink. Drugo progo je najbolje izpeljala Mikaela Shiffrin. Američanka si je v težkih razmerah upala največ ter za 14 stotink ugnala vodilno po prvi progi, Nemko Viktorio Rebensburg. Shiffrinova je dosegla 49. zmago v svetovnem pokalu, 13. v tem koledarskem letu, s katero zaostaja le še eno zmago za letošnjimi podvigi Marcela Hirscherja. Tretja je bila Francozinja Tessa Worley, medtem ko je Italijanka Federica Brignone s četrtim mestom obdržala vodstvo v veleslalomskem seštevku. »Razmere na drugi progi so bile res težke. Govorila sem si, da moram le vztrajati in napadati. Imela sem tudi nekaj sreče, saj je Viktoria naredila napako,« je opisala Mikaela Shiffrin, ki je zaradi bolečin v hrbtu izpustila nekaj treninga, kar jo skrbi predvsem pred današnjim slalomom.