Devetnajstletnik, ki je bil doma razglašen za najboljšega športnika iztekajočega se leta, je tekmo končal z 32 točkami, petimi asistencami, štirimi skoki in štirimi ukradenimi žogami, kar je njegov najboljši dosežek v tej statistični kategoriji. DeAndre Jordan je imel pri Dallasu na koncu 22 skokov in 11 točk.

Dončić, ki se je letos kot tretji izbor nabora pridružil Dallasu, je prvič v severnoameriški ligi NBA na eni tekmi vpisal 32 točk. To je njegova druga tekma v ligi NBA, na kateri je zbral trideset točk. Prvič je takšno tekmo uprizoril 29. oktobra proti San Antoniu.

sd

Dončić je z 32 točkami, petimi asistencami, štirimi skoki in štirimi ukradenimi žogami postavil nov zgodovinski mejnik, postal je šele drugi najstnik s takšnim statističnim dosežkom v ligi NBA, pred njim je to leta 2003 uspelo LeBronu Jamesu. Ljubljančan je dosegel 20 ali več točk na 16 tekmah v tej sezoni. »Bil je izvrsten. Razigraval je in zadeval koše. Veliko je bil na črti prostih metov. Prevečkrat. Veliko dobrih stvari je naredil,« je svojega varovanca pohvalil trener Rick Carlisle.

Pri Los Angelesu je Danilo Gallinari vpisal 32 točk.

Dallas bo v noči na nedeljo igral proti Golden Statu, prva tekma se je novembra končala s 112:109 za Dončića in kolege.

Miami Heat brez Gorana Dragića na klopi je ponoči v ligi NBA za dve točki dobil derbi s Houston Rockets s 101:99. Bradati zvezdnik Houstona James Harden je bil najboljši posameznik na tekmi, 35 točkam je dodal še 12 asistenc in šest skokov, a je Miami s kolektivno igro zaustavil rakete.

ad

Miami je prvič v sezoni nanizal tri zmage, slab začetek sezone za Houston pa je poslabšala še poškodba prvega organizatorja Chrisa Paula, ki si je poškodoval stegensko mišico. Za kako hudo poškodbo gre, še ni znano. »Imeli smo veliko priložnosti. Njim pa smo dali veliko preveč drugih priložnosti za mete. Posebej v prvem polčasu. S tem smo jih obdržali v igri, na koncu pa so zadeli nekaj pomembnih metov,« je bil kratek in jedrnat Harden.

»Na začetku sezone smo se zanašali na obrambo, ki je niso mogli razviti. Zdaj uspevamo. Moramo vztrajati pri tem. Igramo dobro košarko, že nekaj časa,« je menil zvezdnik Miamija Dwyane Wade.

Dragiću so v sredo operirali desno koleno, pod obroče pa se bo predvidoma vrnil ob prekinitvi za tekmo zvezd NBA, ki bo 17. februarja.