Ljubljanski župan proti petardam

Zoran Janković je te dni ponovno zaprisegel županovanju in ob priložnosti so ga še enkrat ovesili z županovo verigo. Preostale dni se je oblačil nekoliko bolj sproščeno. Natančneje v bombažno majico z napisom akcije »Petarde, ne hvala«, ki nasprotuje uporabi glasnih pirotehničnih sredstev mimo uradnih ognjemetov. Župan je v videonagovoru na instagramu poudaril, da moramo skupaj čuvati dobrobit štirinožnih prijateljev in da stisko razume tudi sam, saj ima doma kar tri.

Predsednik že tretjič gledal film o Queenih

Predsednik republike Borut Pahor je na svojem instagram profilu v nedeljo še enkrat izrazil navdušenje nad novo biografsko dramo Bohemian rhapsody, ki opisuje življenje frontmana Queenov Freddieja Mercuryja. V ta namen je objavil fotografijo izpred kinodvorane, na kateri mu dela družbo partnerica Tanja, s katero sta si film menda ogledala že trikrat. Eden od sledilcev si je pod objavo nazadnje privoščil politično provokacijo, saj je zapisal, da ni nič posebnega, če gledaš film trikrat. Državljani iste politike namreč gledamo že dvajset let.

Eva Irgl v službi snema modne fotografije

Poslanka SDS Eva Irgl na svojem instagram profilu pretežno beleži modne oprave, ki jih nosi ob različnih priložnostih. Fotografije med drugim nastajajo tudi v službi – na eni od zadnjih fotografij namreč svoja moderna oblačila predstavlja kar na hodnikih državnega zbora. Objavo je med drugim pospremila z angleškimi ključnimi besedami »ženske v politiki« in »državni zbor«, sledilci pa so jo v zameno razveselili s pripombami, kot sta »fina dama« in »vsaj nekaj lepote na teh hodnikih«.

Najbogatejši Slovenec fotografira divjino

Samo Login, nekdanji lastnik podjetja Outfit 7 in najbogatejši Slovenec, je od nedavna aktiven na instagramu. V nasprotju s soprogo se pri svojem spletnem delovanju ne osredotoča na duhovno plemenitenje življenja, ki nas vodi do finančnega uspeha, pač pa objavlja predvsem posnetke divjih živali, ki so nastali v Tanzaniji, na Galapaških otokih, na Antarktiki, v Avstraliji in na Havajih. Fotografski navdušenec si morda ustvarja svojo različico znamenite zbirke nalepk Živalsko kraljestvo, saj je doslej ovekovečil že osupljivo število različnih živalskih vrst – med drugim divje ptice, mačke, želve, delfine, pingivine, kenguruje, opice in kače, nekje vmes pa celo posnetek slapa Savice.

Vili Resnik na koledarju

Poleg Luke Dončića in Damjana Murka je letni koledar s svojo podobo zdaj izdal tudi pevec zabavne glasbe Vili Resnik. Izdelek je predstavil na svojem instagram profilu in deset koledarjev med sledilce razdelil v okviru nagradne igre. Tisti, ki pri nagradni igri niso imeli sreče, bodo morali še počakati oziroma morda celo poiskati zadovoljiv nadomestek, saj Vili Resnik še ni sporočil, kje bo koledar mogoče tudi kupiti.

Danica Lovenjak v najboljši družbi

Nekdanja napovedovalka vremena, danes novinarka in vplivna uporabnica instagrama Danica Lovenjak, si je med vsemi družabnimi dogodki ukradla tudi nekaj časa zase. Namesto kulinaričnih presežkov Ljubljane, ki jih običajno preizkuša, se je namestila v okrepčevalnico in slaščičarno na Trubarjevi cesti, si naročila krof in kavo s smetano ter prebirala roman z naslovom Samo jaz. »Samo jaz… in najboljši krof,« je še zapisala.