Anže Logar in Damjan Damjanović o porazih

Letošnji kandidat za ljubljanskega župana iz stranke SDS Anže Logar na svojem instagramu še kar izkazuje naklonjenost do prestolnice. Pred dnevi je posnel selfi na Prešernovem trgu in pripisal, da je jesen idealen čas za kolesarjenje, še pred tem pa je objavil skupno fotografijo z nekdanjim direktorjem Slovenske filharmonije Damjanom Damjanovičem, ki je pred leti prav tako neuspešno kandidiral za ljubljanskega župana. Srečala sta se po seji stranke in menda sta kramljala o skupnem boju proti Zoranu Jankoviću.

View this post on Instagram

Po seji še z Damjanom o skupni izkušnji...:)

A post shared by Anže Logar (@anze.logar) on

Ljubljanski župan preizkusil skvoš

Ponovno izvoljeni ljubljanski župan Zoran Janković še naprej objavlja na instagramu, pa čeprav se je za to družbeno omrežje ogrel šele v času zadnje predvolilne kampanje. V zadnjem tednu so tako spremljali njegov sprejem ljubljanskih zlatih maturantov, obisk stotega rojstnega dneva varovanke v domu upokojencev in celo odprtje novega skvoš centra v Štepanjskem naselju. Za lopar je prijel tudi sam, saj je zasebno menda tudi velik ljubitelj tenisa, ne samo košarke oziroma rokometa.

Tudi nove cerkvene zvonove blagoslovijo

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore se je pred dnevi oglasil v občini Videm, saj so tam potrebovali njegove profesionalne storitve. Blagoslovil, posvetil in z molitvijo je namreč pospremil kar štiri nove bronaste zvonove, ki so jih namestili v tamkajšnjo cerkev sv. Križa. Nadškof je prisotnim ob slavnostni priložnosti svetoval, naj zazvenijo tudi v njihovih srcih.

Lojze Peterle se je v Bruslju družil ob pivu

Evropski poslanec Lojze Peterle se v prijetni družbi rad tudi sprosti. Ne samo z igranjem orglic – te dni smo na njegovem instagramu opazili fotografijo, na kateri on in njegovi kolegi sedijo v krogu vsak s svojim kozarcem belgijskega piva. Menda so se naučili, da v Bruslju štejeta tudi neformalno druženje in mreženje, zato so to preizkusili tudi v praksi. Veseljačenja je bilo morda za odtenek preveč: Peterle je že včeraj preklopil na vitamine oziroma nadaljeval s fotografijo jabolk, pod katero je zapisal priljubljen pregovor, da jabolko na dan odžene zdravnika stran.

Danica Lovenjak v izbrani družbi

Nekdanja napovedovalka vremena, danes kulinarična navdušenka in novinarka Danica Lovenjak zadnje tedne redno objavlja fotografije, na katerih je oblečena samo v spodnje perilo. Večina je nastala v hotelu Ajda v Moravskih Toplicah, Prekmurka pa jih objavlja pod ključno besedo Doživi Pomurje. Doživlja pa tudi Ljubljano – pred nekaj dnevi je v ljubljanski gostilni As praznovala rojstni dan ribogojnice Fonda v družbi Gašparja Gašparja Mišiča ali, kot je zapisala sama, »v izbrani družbi«.

Zmaga Jelinčiča pogostili srbski zbiratelji

Domoljubni poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti se je te dni mudil v Beogradu, kjer so ga z mesninami izdatno pogostili srbski prijatelji, prav tako zbiratelji. Med drugimi se jim je pridružil tudi Nebojša Mitrović, za katerega Jelinčič pravi, da je največji strokovnjak za državna odlikovanja in uniforme iz časa SFRJ. Eden od prisotnih se je oglasil v komentarju pod fotografijo, kjer je zapisal, da je Jelinčič pravi človek na pravem mestu, druženje pa da je bilo »na nivoju«.