Športno elegantni Luka Dončić

Bodoči najboljši košarkar na svetu blesti na parketu lige NBA, vse bolj pa so domiselne tudi njegove modne oprave. Na eno od tekem je na primer prišel v kavbojkah in športni jopici, videz pa nadgradil s klasičnim trenčkotom, kakršnega doslej na mladem športniku še nismo opazili. Izbira je zabavala predvsem Dončićevega dobrega prijatelja, črnogorskega košarkarja Dina Radončića, ki se je v komentarju pošalil, češ, ali se po novem ukvarja z manekenstvom. Situacija je zabavala celo Dončićevo dekle Anamarijo Goltes, ki je zapisala »kako lepo si oblečen« in poleg simbola za srce dodala do solz nasmejanega smeška.

Lorella Flego z uhani celo na masažo

Televizijska voditeljica in po duši modna strokovnjakinja Lorella Flego si je te dni v Portorožu privoščila kozmetični tretma, ki je vključeval obloge s črno glino po vsem hrbtu. Profesionalne fotografije z dogodka je objavila na svojem profilu na instagramu in opazili smo, da si voditeljica kljub nošenju nakita očitno nenaklonjenim okoliščinam med postopkom pravzaprav ni snela bleščečih visečih uhanov. Nekoliko več previdnosti morda ne bi bilo odveč.

Le kdo se boji umetne inteligence, če je videti tako

Evropska komisija v Sloveniji nam je prek instagrama sporočila, da nas bo v življenju kmalu razbremenila umetna inteligenca. Pravijo, da je Slovenija skupaj z državami članicami EU pripravila načrt, kako bomo prednosti umetne inteligence izkoristili sebi v prid oziroma predvsem v prid konkurenčnosti podjetij, seveda ob spoštovanju etičnih vrednot. Več bomo predvidoma izvedeli kmalu, dotlej pa so nam ponudili fotografijo prikupnega, prav nič zastrašujočega robota, ki ne vzbuja groze pred naprednimi algoritmi, ki bodo v kratkem prevzeli nadzor nad svetom.

Pihati dali še Juretu Longyki

Zaposleni na nacionalki na družbenih omrežjih že vse leto pihajo svečke na vrhu kartonaste torte, ki so jo oblikovali v čast 90. obletnici radia in 60. obletnici televizije. So pa tudi drugi jubileji: 25 let obstoja na primer praznuje radijska oddaja Izštekani in zato so svečke na največkrat fotografirani torti leta dali pihati še voditelju Juretu Longyki. Računamo, da zaradi iztekajočega se leta obred počasi zaključujejo, a ob tem seveda ne dvomimo, da nas bodo na vse letošnje obletnice še enkrat spomnili v najrazličnejših prazničnih oddajah prihodnjih tednov.

Miro Petek očaran nad adventom v Ljubljani

Nekdanji novinar in urednik stranki SDS naklonjenega medija Nova 24 Miro Petek se v objavah na svojem instagram profilu izogiba političnim razprtijam in se raje osredotoča na utrinke iz narave. Pred kratkim se je za spremembo odpravil gledat adventno okrašeno Ljubljano, ki je v aktualni podobi kot običajno zasijala pod okriljem mestne občine. Ob priložnosti je sledilcem prihranil izražanje nenaklonjenosti županu Zoranu Jankoviću in objavil fotografijo okrašenega parka Zvezda. Očitno ga je okrasitev dovolj očarala, da je fotografijo med drugim opremil z angleško ključno besedno zvezo za »čaroben božič«.

Koprski otroci so za Popoviča, se hvali Popovič

Zdaj že nekdanji koprski župan se, kot je znano, še ni pomiril z zanj neugodnim izidom lokalnih volitev in temu razpoloženju primerne so tudi objave na njegovih profilih družbenih omrežij. Nedavno je na instagramu objavil fotografijo plakata, ki sodeč po ozadju visi na vratih ene od koprskih osnovnih šol in mu izkazuje podporo otrok. »Boris Popovič je zakon«, »Naj zmaga on!« in »Glasujte zanj!« se glasijo napisi, izdelek otrok pa je opremljen še z risbicami srčkov in smeškov. Popovič se je otrokom zahvalil za objavo in pri tem najbrž odmislil, da politično opredeljevanje pravzaprav ne sodi v javne ustanove, še posebno ne v šole ali vrtce.
View this post on Instagram

Hvala otroci 👍😄💪❤️

A post shared by Boris Popovič (@borispopovicpopo) on