Izredno obetaven prvi polčas v 9. krogu Fibine lige prvakov proti Promitheasu ni bil dovolj za drugo evropsko zmago Olimpije. Košarkarji ljubljanskega moštva so v prvih 20 minutah prejeli le 26 točk, nato pa v drugem polčasu močno popustili, jih dobili kar 56 in doživeli osmi poraz.

Trener Olimpije Saša Nikitović je po nedeljski zmagi proti Krki v ligi ABA napovedal, da bo njegovo moštvo odločno krenilo po uspeh tudi proti Promitheasu, čeprav so v Fibini ligi prvakov praktično v izgubljenem položaju za napredovanje. Od uvodnega sodnikovega meta je kazalo, da to niso bile le besede, s katerimi bi želel ugajati množici. Ljubljančani so bili namreč izjemno motivirani, navduševali pa predvsem v obrambi, kjer niso popuščali niti za milimeter. Grško moštvo je imelo z agresivnimi zmaji obilo težav in slab odstotek meta, saj so bile priložnosti za neoviran met izjemno redke. Tako ni bilo čudno, da je do polčasa doseglo zgolj 26 točk, njihov nasprotnik pa 12 več.

Po obrambno najboljšem polčasu v sezoni pa je Olimpija med glavnim odmorom očitno zaspala, saj se je razmerje moči v drugem polčasu na parketu dvorane Stožice povsem spremenilo. Promitheas je z obrambo po celotnem igrišču na robu prekrška povzročal ogromno težav gostiteljem in do polovice tretje četrtine poravnal izid. Gostje so začeli zadevati z vseh položajev in grozili, da se bodo odlepili na višjo razliko, a so se zmaji še pravočasno prebudili in nasprotniku to preprečili. Sledila je izenačena končnica, v kateri je pri Olimpiji znova igral pomembno vlogo Roko Badžim, ki je zadel nekaj pomembnih metov, a na koncu tudi to ni zadostovalo za drugo evropsko zmago v tretjekakovostnem evropskem tekmovanju.

Fibina liga prvakov, 9. krog, skupina D: Bešiktaš – Neptunas 77:70, jutri ob 20. uri: Bayreuth – Strasbourg, ob 20.30: Oostende – Bologna, vrstni red: Bologna 7-1, Promitheas 6-3, Strasbourg 5-3, Neptunas in Bešiktaš po 4-5, Bayreuth 4-4, Oostende 3-5, Olimpija 1-8.